Antena Căutare

Locuinta presedintelui Pro Lex, Vasile Lincu, perchezitionata

Casa presedintelui Pro Lex Vasile Lincu, care este si sediul Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor, este perchezitionata. Anchetatorii care cauta documente contabile si acte de sindicat intr-un dosar de frauda.

UPDATE: Lincu a precizat ca intr-unul dintre calculatoarele ridicate de anchetatori se afla informatii referitoare la implicare unui personaj important din PDL in coruptia din vami.

Perchezitia are loc in cadrul unui dosar de delapidare in valoare de 12 miliarde de lei vechi. Marti, mai multe imobile detinute de persoane care au legaturi cu sindicatul Pro Lex au fost perchezitionate.

Vasile Lincu a confirmat pentru Antena 3 ca anchetatorii ii controleaza locuinta. El este acuzat ca a administrat banii sindicatului in perioada in care nu detinea functia de presedinte.

Vor sa ridice serverul si pot bloca activitatea sindicatului. Nu mi-au dat voie nici macar sa copiez baza de date cu membrii", a declarat presedintele Pro Lex.

Liderul de sindicat a mai declarat ca reprezentanti ai Garzii Financiare, ai ANAF si ai ITM au mai facut verificari dar nu au gasit nimic care sa-l incrimineze.

"Astazi, cand sa ies pe usa, procurorii au venit la mine acasa, unde este si sediul sindicatului, sa caute documente contabile si acte despre sindicat, dar eu nu am aceste acte acasa. Le pot prezenta, nu am nimic de ascuns", a spus Vasile Lincu.

Liderul Pro Lex a refuzat sa precizeze daca aceasta perchezitie are legatura cu acuzatiile recente pe care le-a facut legat de contrabanda din vami si despre identitatea "Reginei". Lincu a spus insa ca detine informatii in acest sens pe care nu doreste sa le faca publice.

Vasile Lincu nu este singurul lider sindical anchetat de procurori. Si Florin Ilie Vilnei este cercetat pentru insusire de bani, iar Negoita Voinea, pentru inregistrare fictiva in gestiune a operatiunilor.

Sursa: Antena3

Asistenta sociala, pusa de PDL in bratele Bisericii... Costica Argint paraseste senin gratiile claustrofobiei de la Focsani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x