Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Locuințe de la stat, pentru persoanele cu venituri mici. Chiriile vor fi cel mult 100 de lei pe lună. Cine va avea întâietate?

Tot mai multe primării devin dezvoltatori imobiliari. Construiesc locuinţe sociale pentru familii cu venituri mici, care nu îşi permit o casă. În Capitală un bloc cu 11 etaje este deja în lucru, iar la toamnă s-ar putea muta aici şi primii chiriaşi. Din cele 20 de mii de cereri depuse deja, doar 600 vor primi aprobare.

Locuinte

Într-una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală a răsărit un şantier întins pe 27 de mii de metri părtaţi. Pe aceste teren, pentru care Primăria a plătit cinci milioane de euro, vor fi ridicate locuinţe sociale. În total, opt blocuri cu 600 de apartamente.

Potrivit planului, primul bloc ce va fi gata va avea 11 etaje , 114 apartamente de două și trei camere. Cei care se vor muta aici vor avea și loc de parcare, câte unul pentru fiecare apartament.

În zonă vor fi amenajate și spații verzi. Dacă totul decurge conform planului, primii chiriași s-ar putea muta la toamnă.

Chiria ar urma sa fie modică. Cel mult 100 de lei pe lună, spun autorităţile.

Întâietate au familiie, cei cu studii superioare ori cei cu un job stabil.

Recomandari