Antena Căutare

Locuințe pentru profesori, medici, actori și regizori! Primăria Capitalei anunță schimbări majore în fiecare sector!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anuntă că vrea să construiască câte un teatru în fiecare sector. Și asta nu e tot. Se urmărește ridicarea unor locuinţe destinate actorilor, regizorilor, medicilor şi profesorilor.

Locuințe pentru profesori, medici, actori și regizori! Primăria Capitalei anunță schimbări majore în fiecare sector! Galerie
| Sursa foto: ziuaveche.ro

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anuntă că vrea să construiască câte un teatru în fiecare sector. Și asta nu e tot. Se urmărește ridicarea unor locuinţe destinate actorilor, regizorilor, medicilor şi profesorilor.

"Voi supune dezbaterii şi aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşt, în colaborare cu cei şase primari de sectoare, înfiinţarea câte unui teatru în fiecare sector al Capitalei. Vom introduce gratuitate pentru transportul preşcolarilor, şcolarilor, liceenilor şi studenţilor spre şi dinspre activităţile culturale. Vom înfiinţa Teatrul Dramaturgilor Români Contemporani. Vom acorda locuinţe cu prioritate actorilor şi regizorilor, alături de medici şi profesori, prin demararea unui program semnificativ de construire de locuinţe", a declarat Gabriela Firea.

Edilul a mai anunţat că va propune înfiinţarea unei companii municipale de construcţii, care va construi locuinţe sociale.

"În prima şedinţă a CGMB vom înfiinţa o societate de construcţii 100% a municipalităţii, care va construi locuinţe pentru tineri şi sociale şi pentru profesii deosebite", a anunţat primarul general, potrivit b365.ro.

De asemenea, Gabriela Firea a spus că va propune majorarea cu cel puţin 50% a bugetului pentru cultură, astfel încât teatrele să primească fondurile necesare pentru reparaţii, refacerea decorurilor, recuzită şi dotări. Edilul a mai anunţat şi demararea procedurilor oficiale pentru organizarea licitaţiei pentru construirea teatrului temporar în care se vor muta, pe rând, teatrele care vor intra într-un proces de consolidare.

Accident grav pe Podul Ciurel! Jurnaliști loviți de mașină, în timpul unei filmări... Caz impresionant în România anului 2016. O fetiță își face temele pe... bordură!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x