Antena Căutare

Locuitorii unor sate, revoltați! Limitatoarele de viteză și mașinile de mare tonaj le distrug casele: ”Uitați cum au crăpat pereții!”

Limitatoarele de viteză, în combinaţie cu maşinile de mare tonaj, i-au adus la disperare pe locuitorii unor sate din judeţul Bistriţa-Năsăud. Oamenii spun că, de când autorităţile au instalat respectivele limitatoare, au început să le crape pereţii caselor, întrucât TIR-urile trec peste ele cu aceeaşi mare viteză ca pe vremea când nu existau pe drum.

Denivelările făcute în şosea, cu scopul de a reduce accidentele rutiere au fost făcute după ce oamenii din satul Sigmir s-ar fi plâns că nu pot traversa strada din cauza şoferilor vitezomani. Aşa că pe tot drumul judeţean 151, inclusiv în comuna Şintereag au apărut astfel de limitatoare de viteză. Localnicii din satul Blăjenii de Sus spun că o dată cu ele au început să apară şi fisuri în pereţii caselor, de la trepidaţii.

”Astea nu le-am avut. Ia uitați-vă. O fisură foarte mare, care duce așa”, spune un localnic.

Nu este singurul localnic afectat de trepidaţiile resimţite mai ales la trecerea maşinilor de mare tonaj.

Mai mult, unele dintre limitatoare au fost montate fără noimă. O trecere de pietoni cu o astfel de denivelare se opreşte exact într-un şanţ.

Şoferii spun că pe de o parte limitatoarele îi determină să conducă mai încet, dar le pot strica şi maşinile.

”Sunt bune pentru ăia care circulă cu viteză și rele pentru mașini. Suspensia și telescoapele se strică repee.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud care administrează acest sector de drum spun că vor ţine cont de sesizările localnicilor. Dar trebuie dovedite cu expertize.

”Va trebui făcută o expertiză asupra locuintei şi asupra modului în care poate să afecteze aceste limitatoare structura de rezistenţă a acelei locuinte si in functie de aceswt subiect se va lua o decizie.”, a explicat Bogdan Ivan, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Oamenii spun că singura soluţie ar fi ca pe acest drum să se interzică circulaţia maşinilor de mare tonaj.

Scandalos! Două carde medicale surprinse fumând în interiorul Spitalului de Urgență din Craiova - FOTO... Cei 39 de imigranți găsiți morți au murit de frig! Victimele sunt de origine chineză, iar opt erau femei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x