Antena Căutare

Locul din România pe care trebuie să-l vezi cel puţin o dată-n viaţă! Pur şi simplu ţi se va tăia răsuflarea. E MINUNAT

Cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei şi cel mai nou din întreaga Europa, Dino Parc, s-a deschis joi la Râşnov. Aflat la o distanţă de 200 de metri de Cetatea Râşnov, parcul se întinde pe o suprafaţă de 1,4 ha şi găzduieşte un număr de 45 de dinozauri, cel mai mare de 22,4 metri lungime şi 20 de metri înălţime, iar cel mai mic de doar 30 de centimetri.

Cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei şi cel mai nou din întreaga Europa, Dino Parc, s-a deschis joi la Râşnov. Aflat la o distanţă de 200 de metri de Cetatea Râşnov, parcul se întinde pe o suprafaţă de 1,4 ha şi găzduieşte un număr de 45 de dinozauri, cel mai mare de 22,4 metri lungime şi 20 de metri înălţime, iar cel mai mic de doar 30 de centimetri.

"Suntem fericiţi să deschidem cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei şi cel mai nou din întreaga Europă, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul în zona Braşov-Râşnov. Dinozaurii expuşi în parc sunt foarte bine făcuţi, certificaţi ştiinţific de către cele mai înalte foruri paleontologice. Sunt aşezaţi în mediul lor natural pentru că aici avem o pădure cvasi-virgină deosebit de pitorească. Vizitatorii vor vedea dinozauri aşezaţi în apă pentru că sunt cei de apă, zburători, care se află în arbori sau prădători, care îi pândesc pe cei ierbivori. Este un proiect ambiţios care s-a dezvoltat în numai un an de zile. Este adevărat că mai avem foarte puţine lucruri de pus la punct în acest parc, de aceea spunem că 95% este finalizat, dar de vineri poate fi vizitat. Sperăm să atragem un număr cât mai mare de turişti interesaţi să vadă ceva care nu mai există în acest moment în România",
a declarat Adrian Apostu, managerul de proiect.

Primarul Râşnovului, Adrian Veştea, s-a arătat extrem de bucuros că proiectul a prins contur, iar Râşnovul va atrage un număr tot mai mare de turişti.

"Parcul cu dinozauri este un proiect care alături de Cetatea Râşnov, vizitată anul trecut de 240.000 de turişti, Peştera din Valea Cetăţii, liftul pe plan înclinat cu cremalieră pentru transportul turiştilor la Cetate care va fi gata la sfârşitul lunii iunie, Complexul Olimpic de Sărituri cu Schiurile de pe Valea Cărbunării, centrul istoric al oraşului care este în lucru, întregeşte oferta turistică a oraşului nostru. Toate aceste obiective îi vor face pe turişti să rămână câteva zile la Râşnov pentru a le vedea. De altfel, este un concept integrat pe care noi râşnovenii l-am oferit din punct de vedere al agrementului, tuturor turiştilor care se află pentru câteva zile la Râşnov, dar şi celor care sunt cazaţi la Bran-Moieciu, Poiana Braşov sau Predeal", a afirmat primarul.

El şi-a exprimat încrederea că în următorii doi ani Râşnovul va depăşi un număr de 400.000 de turişti anual. "Râşnovul organizează în sezonul estival foarte multe evenimente culturale naţionale şi internaţionale, alături de cele sportive. Dacă anul trecut ne-au vizitat oraşul aproape 300.000 de turişti din ţară şi din străinătate, am convingerea că în următorii doi ani vom depăşi numărul de 400.000, când şi restaurarea Cetăţii va fi gata şi centrul istoric de asemenea. Sunt convins că de la an la an Râşnovul va atrage tot mai mulţi turişti, tocmai pentru că am mizat pe această carte a turismului, oraşul s-a dezvoltat, iar de la 100 de locuri de cazare în anul 2004, am ajuns în prezent la peste 2.500. Majoritatea proiectelor au fost realizate cu fonduri europene, fonduri norvegiene şi în continuare vom merge pe această direcţie pentru că se pot realiza foarte multe lucruri", a mai spus edilul.

Prezent la deschiderea Parcului de dinozauri, Simion Creţu, directorul general ADR Centru i-a felicitat pe cei care au realizat proiectul, afirmând că este unul ambiţios, curajos care a reuşit să fie dus la bun sfârşit de o echipă care merită tot respectul şi care ar trebui să fie un exemplu şi pentru alţi investitori.

Pe lângă dionozauri, în parc se mai găsesc căsuţe construite în arbori, la nivelul coronamentului, în care se vor desfăşura activităţi educative pentru copii cum ar fi desenat, sculptat, pictat, trasee de căţărare pentru copii printre copaci, un vulcan care scoate fum, şi în acelaşi timp, pe o platformă amplasată la baza acestuia, este simulat un cutremur. De asemenea, un centru de recepţie, o clădire multifuncţională cu locuri de joacă, terase, un muzeu în care sunt expuse schelete de dinozauri, inclusiv un schelet de dinozaur românesc, un cinematograf unde vor rula filme documentare şi filme la modă, noi apariţii în domeniu, magazine de suveniruri. Dinozaurii pot fi admiraţi de pe nişte alei pietruite care fac înconjurul parcului.

Dino Park Râşnov este un proiect în valoare de 5 milioane de euro, finanţat din fonduri europene prin POR 2007-2013, din care 70% finanţare europeană şi 30% fonduri proprii. Terenul pe care s-a construit parcul a fost concesionat de primăria Râşnov pentru o perioadă de 49 de ani. Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi între orele 9,30-20,00, iar preţul unui bilet este de 28 de lei pentru adulţi şi 22 de lei pentru copii. Gratuitate au doar copiii cu vârsta sub trei ani.

Sursa: Agerpres

Gabriel Cotabiță își revine în mod miraculos!... Vreme o ia razna! Meteorologii au făcut anunțul: VINE CANICULA! Temperaturile vor ajunge la 37 de grade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x