Live acumFilm: Amnezie cu surprize
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

"Stați cât mai departe!" Locul în care coronavirusul se ia cel mai rapid, dezvăluit de profesorul Alexandru Rafila

Locul în care coronavirusul se ia cel mai rapid a fost dezvăluit de profesorul Alexandru Rafila. Reprezentantul României la OMS vine cu un nou avertisment dur, adresat românilor, în contextul exploziei de cazuri noi de Covid-19 în țara noastră. România se află pe locul 4 la creșterea numărului de îmbolnăviri, în ultimele 2 săptămâni

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS

Profesorul Rafila avertizează că e important ca românii să evite locurile aglomerate ori de câte ori pot și susține că unul dintre cele mai periculoase sunt cluburile și spațiile unde au loc petreceri, fie ele cu distanțare. În aceste locuri, precum cluburile, există poate cel mai mare risc al infectării cu noul coronavirus, îndeosebi în perioada de vară.

"Uitaţi-vă de exemplu situaţia din Italia care a fost dezastruoasă şi în momentul de faţă italienii au de patru ori mai puţine cazuri decât avem noi raportat la populaţie. Acolo oamenii au fost într-adevăr traumatizaţi prin consecinţele infecţiei care a produs numeroase victime şi au foarte mare grijă să respecte cele trei-patru reguli la care facem şi noi apel pentru ca lumea să înţeleagă despre ce este vorba", a declarat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Citește și: Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus se apropie de 30.000 în România

Rafila: Românii trebuie să fie conștienți de pericol

În plus, Rafila susține că oamenii ar trebui să fie conștienți de pericol și să se protejeze, acesta fiind singurul mod de a stopa definitiv pandemia de Covid-19.

"Discuţia legată de sancţiuni şi de măsuri coercitive ar trebui să începem să o mutăm în zona educării, a convingerii oamenilor care trebuie să înţeleagă acelaşi mesaj indiferent de zona politică din care vin unii sau alţii: să lămurim oamenii că singura modalitate de a ţine lucrurile sub control şi de a avea o viaţă absolut normală, fără riscuri pentru sănătatea publică, este să respectăm aceste reguli", a explicat Alexandru Rafila, la România TV.

Recomandari