Căutare Live

Scumpiri uriașe! Ce avertizează specialiștii pentru următoarele luni

Lovitură cumplită pentru români! Specialiștii avertizează că vine un an extrem de greu, fiindcă 2019 aduce schimbări uriașe! Ce ne așteaptă în perioada următoare și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Val de scumpiri în România

Lovitură cumplită pentru români! Specialiștii avertizează că vine un an extrem de greu, fiindcă 2019 aduce schimbări uriașe! Ce ne așteaptă în perioada următoare și la ce ar trebui să ne așteptăm?

România a încheiat anul cu un val de scumpiri fără precedent. Plătim mai mult pentru mâncare, servicii şi transport, arată ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică. Cel mai mult a crescut preţul cartofilor, cu 40%. Plătim cu 20 de procnte mai mult, în medie, pentru legume, iar facturile la gaze au crescut şi ele. Mai grav este că anul acesta ne aşteaptă şi alte majorări, avertizează analiştii.

În 2018, preţul combustibilului a crescut cu aproape 5%. Pentru ca acesta să scadă abia spre finalul anului, odată cu barilul de petrol. Nu suficient, se plâng clienţii la pompă.

În 2018 s-au scumpit gazele, cu peste 16%. Plătim cu 23% mai mult pentru transportul aerian şi cu 22% mai mult pentru serviciile poştale. În ceea ce priveşte mâncarea, am avut Sărbători cu preţuri-record.

În luna decembrie, telemeaua de vacă s-a scumpit cu 3%, pâinea cu 5%, iar carnea de vită, cu aproape 6%. Cea mai mare scumpire e la cartofi - aproape 40%. Asta pentru că producţia internă a fost mai slabă, iar preţul cartofului de import a fost aproape dublu faţă de acum doi ani.

Pentru legume, plătim cu 21% mai mult. Aşa că unii români au început să economisească.

Coşul zilnic de cumpărături s-a scumpit şi creşterile promise, potenţiale de salarii sunt deja La polul opus, am avut parte şi de câteva ieftiniri. Ouăle, de exemplu, s-au ieftinit cu 20%, după ce, în 2017, se scumpiseră cu aproape 43%.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... 3 minori din Bârlad au fost duși într-un centru de plasament la cererea copilei de 11 ani care a chemat Poliția să o sca...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri