Antena Căutare

Lovitură cumplită pentru ELEVI! Ministerul Educației a făcut anunțul care schimbă totul!

Veste cumplită pentru elevi și profesori! Anul școlar 2018-2019 începe cu probleme, iar Ministerul Educației încearcă acum să găsească o soluție!

Înainte să fi ajuns pe băncile elevilor, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au hotărât să retragă manualele de geografie pentru clasa a VI-a, pentru că sunt pline de greşeli. Cele 150 de mii de exemplare de geografie de clasa a şasea sunt acum în depozitele inspectoratelor şcolare şi urmează să fie reciclate. Valoarea lor totală este de 300 de mii de lei.

AN ȘCOLAR 2018-2019. Chiar dacă a trecut prin mâinile multor specialişti în educaţie, cărţile tot cu greşeli au ajuns la tipar. Manuscrisul a fost făcut de autor şi transmis mai departe către Ministerul Educaţiei. Acolo, patru profesori, trei doctori şi un profesor cu grad didactic 1 l-au evaluat. Avizul final a fost primit din partea unui al cincilea, profesor doctor universitar. Apoi, manualul a ajuns la Editura Didactică şi Pedagogică. Unde a fost din nou, evaluat.

Reacţia ministerului vine după ce în manualul de Geografie au fost descoperite multe greşeli. De exemplu, oraşul Turnu Măgurele este poziţionat pe hartă acolo unde este, de fapt, oraşul Drobeta-Turnu Severin, la fel şi Marea Moarta, care este pusă pe hartă în locul Mării Roşii. În plus, insula Ascension este scrisă „Asuncion”, în timp ce Guyana Franceză este scrisă cu „i” şi nu cu ”y”.

AN ȘCOLAR 2018-2019. Reprezentanţii ministerului spun că noile manuale vor fi trimis în şcoli în cel mai scurt timp posibil, însă, până atunci, elevii şi profesorii vor putea folosi manualul de Geografie de clasa a VI-a, corectat, în varianta digitală postată pe manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni.

Aglomerație de nedescris pe Valea Prahovei. S-au format cozi imense între Predeal și Azuga... Pericol de moarte la metroul din București! Mii de călători, la un pas de o tragedie cumplită! Ce s-a întâmplat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x