Antena Căutare

Lovitură de teatru pentru Telekom, Orange, Vodafone și RCS RDS! Din 1 mai 2019 toți vor fi obligați să facă asta!

ANCOM a anunțat că furnizorii de telefonie fixă şi mobilă, obligaţi să permită terţilor accesul la propria infrastructură, din 1 mai 2019.

Furnizorii de telefonie fixă şi mobilă cu putere semnificativă pe piaţa locală vor avea obligaţia ca, din 1 mai 2019, să permită accesul şi utilizarea unor elemente specifice ale reţelei şi infrastructurii asociate şi să aplice condiţii echivalente de interconectare tuturor persoanelor care solicită sau beneficiază deja de interconectare, se menţionează într-un proiect de decizie al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), supus dezbaterii publice pe site-ul instituţiei.

"ANCOM a considerat oportună o intervenţie de reglementare în domeniul interconectării IP pentru a asigura şanse egale tuturor jucătorilor de pe piaţă, în contextul în care furnizorii alternativi de servicii de apeluri la puncte fixe, deţinători de reţele IP, se confruntă cu refuzul operatorilor mari privind accesul la interconectarea bazată pe tehnologie IP, aceştia din urmă creând şi menţinând bariere la intrarea pe piaţă. Obligaţiile referitoare la interconectarea IP vor fi respectate de cei 36 de furnizori de telefonie fixă şi 5 furnizori de telefonie mobilă identificaţi în anul 2017 cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe, respectiv corespunzătoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile", se arată în comunicatul de presă al arbitrului telecom, transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cei 36 de furnizori de telefonie fixă şi cinci de telefonie mobilă vor avea obligaţia ca, până cel mai târziu la data de 1 martie 2019, să facă publice, pe paginile proprii de internet, informaţii referitoare la condiţiile în care oferă acest tip de servicii de interconectare. De asemenea, aceştia vor avea obligaţia de a permite accesul şi utilizarea unor elemente specifice ale reţelei şi infrastructurii asociate şi de a aplica condiţii echivalente de interconectare în circumstanţe echivalente tuturor persoanelor care solicită sau beneficiază deja de interconectare, începând cu data de 1 mai 2019.

Sfânta Maria Mare 15 august 2018. Hram și pelerinaj la Mănăstirea Văratec... VIOLENȚE în Piața Victoriei! Protestatarii au spart cordonul de jandarmi! Ce se întâmplă (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x