Antena Căutare

Lovitură grea pentru românii care muncesc în străinătate! Elveția, restricţii temporare pe piaţa muncii pentru români şi bulgari!

Consiliului federal elveţian a decis activarea clauzei de salvgardare aplicabilă cetăţenilor români şi bulgari, informează MAE, precizând că secretarul de stat George Ciamba a avut o discuţie telefonică cu secretarul de stat Pascale Baerswy

Consiliului federal elveţian a decis activarea clauzei de salvgardare aplicabilă cetăţenilor români şi bulgari, informează MAE, precizând că secretarul de stat George Ciamba a avut o discuţie telefonică cu secretarul de stat Pascale Baerswy.

Potrivit sursei citate, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu secretarul de stat în Departamentul federal pentru afaceri externe al Confederaţiei Elveţiene, Pascale Baerswyl, în cadrul căreia a fost comunicată decizia Consiliului federal elveţian de a activa clauza de salvgardare aplicabilă cetăţenilor români şi bulgari, prevăzută în Protocolul II al Acordului UE-Elveţia privind Libera Circulaţie a Persoanelor.

Anunţ important pentru români! Taxele care nu pot fi achitate online nu vor mai fi plătite deloc

Această măsură are o valabilitate de un an, cu posibilitatea de a fi reînnoită în anul 2018 şi are ca termen limită de aplicare 31 mai 2019.

Partea română consideră că orice decizie privind libera circulaţie trebuie să se încadreze în spiritul facilitării unui parteneriat apropiat dintre UE şi Elveţia, cu obiectivul respectării liberei circulaţii a persoanelor şi a forţei de muncă şi non-discriminării cetăţenilor europeni, valori care constituie elemente fundamentale ale Acordului pentru Libera Circulaţie a Persoanelor, subliniază MAE.

Satul din România care are peste 70% din părinți plecați în Italia! Comuna Dersca din Botoșani și copiii crescuți de bunici în vilele luxoase

Ministerul Afacerilor Externe va rămâne în dialog cu autorităţile elveţiene pentru identificarea celor mai bune soluţii în sprijinul cetăţenilor români, în spiritul constructiv care caracterizează relaţia bilaterală şi va continua, prin Ambasada României la Berna, să acorde asistenţa consulară necesară cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene.

Petrecere la Palatul Elisabeta de ziua regalității! România sărbătorește 140 de ani de la câștigarea independenței!... Dezvăluire de ultimă oră despre starea de sănătate a Regelui Mihai: „E mai calm. Foarte calm”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x