Antena Căutare

Lovitură pentru pasionații de jocuri de noroc. Guvernul schimbă regulile, ce se întâmplă cu banii pe care norocoșii îi câștigă

Surse din coaliție afirmă că există discuții în ceea ce privește creșterea impozitului pe veniturile obținute din jocurile de noroc. Liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut declarații, joi, la Parlament și despre intenţia de a aplica impozitul pe clădiri în funcţie de valoarea clădirii.

Lovitură pentru pasionații de jocuri de noroc. Guvernul schimbă regulile, ce se întâmplă cu banii pe care norocoșii îi câștigă Galerie
Surse din coaliție afirmă că există discuții în ceea ce privește creșterea impozitului pe veniturile obținute din jocurile de noroc. Liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut declarații, joi, la Parlament și despre intenţia de a aplica impozitul pe clădiri în funcţie de valoarea clădirii. | Hepta/Shutterstock

Despre o impozitare a câştigurilor din jocurile de noroc, Marcel Ciolacu a spus că ”este posibil să se ia o astfel de măsură.

Ar putea crește impozitul pentru câștigurile venite din jocurile de noroc. De la 1 iulie va creşte acciza la ţigări

”Eu cred că statul român are datoria de a nu încuraja jocurile de noroc, mai ales în perioade de criză, când astfel de lucruri explodează, în orice societate”, a explicat Ciolacu.

Surse din Coaliţia de guvernare au declarat pentru Europa Liberă că s-a ajuns la un acord pentru impozitarea cu 40% a câştigurilor din jocurile de noroc, o schimbare a taxării în zona profesiilor liberale şi o limitare a domeniilor pentru IMM-uri. De la 1 iulie va creşte acciza la ţigări, potrivit Mediafax.

Modificarea Codului Fiscal, care se va aplica de la 1 ianuarie 2023, va cuprinde şi un impozit nou aplicat pentru câştigurile din jocurile de noroc, au precizat surse participante la discuţiile din Coaliţia de guvernare.

Marcel Ciolacu, despre impozitul pe clădiri: Nu îmi cereţi ca un apartament din Primăverii, care face 1 milion de euro, să plătească acelaşi impozit cu un apartament din Buzău, care face 80.000 de euro

Liderul PSD s-a referit în declaraţie la excepţiile din Codul Fiscal. ”Aţi văzut că şi organismele internaţionale ne-au atras atenţia asupra acestui lucru, şi Comisia Europeană, excepţiile din Codul Fiscal în acest moment însumează în jur de 64 de miliarde ( de lei, nr). Sunt un pic cam mult”, a afirmat liderul PSD, precizând că ministrul de Finanţe şi ANAF-ul şi-au luat în comun un ritm de digitalizare a ANAF şi a sistemului vamal şi speră să menţină acest ritm, potrivit news.ro.

”Orice decizie pe care o vom lua cu certutudine nu va deranja foarte mult sistemul, în acest moment, şi partenerii sociali”, a mai spus Ciolacu, arătând că ministrul de Finanţe are discuţii cu partenerii sociali.

Despre impozitul pe clădiri, el a precizat că se va stabili în funcţie de valoare. Cred că e un lucru de bun simţ, primarii au o marjă, ei hotărăsc, au un minim şi un maxim”, a mai spus Ciolacu, arătând că există o grilă notarială care se poate aplica.

”Nu îmi cereţi ca un apartament din Primăverii, care face un milion de euro, să plătească acelaşi impozit cu un apartament din Buzău, care face 80.000 de euro, că nu voi fi de acord cu aşa ceva”, a mai completat Ciolacu.

Dovadă autorecenzare 2022. Cum verifici dacă te-ai autorecenzat corect și ce e de făcut dacă procesul nu s-a realizat cu... Alexandru Rafila, lămuriri referitoare la variola maimuței. Ce trebuie să evite românii, după cazurile descoperite la no...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x