Lovitură pentru profesorii din România! Decizia bombă ce va afecta toate cadrele didactice din țară! Le va rămâne un singur avantaj

Profesorii ar putea avea statut de autoritate publică, modificare ce va atrage o serie de schimbări importante, cadrelor didactice rămânându-le un singur avantaj.

Profesorii ar putea avea statut de autoritate publică, modificare ce va atrage o serie de schimbări importante, cadrelor didactice rămânându-le un singur avantaj.

Printre altele, dacă profesorii vor avea statut de autoritate publică, acest lucru va însemna că cei care agresează cadrele didactice vor fi sancționați mai dur și cercetați penal.

Modificarea este necesară, spun inițiatorii legii afalte acum în Parlament, pentru că în ultimii ani, peste 70 de mii de profesori din România au fost agresați.

Noul statul al profesorilor va fi similar cu cel al magistraților sau al polițistilor. Acest lucru va însemna că profesorii vor trebui să lucreze până la opt ore pe zi,dar pe de altă parte,nu vor mai putea să facă meditații.

De asemenea, ei vorîntocmi rapoartecătresuperiorii lor,cătredirectoriși inspectorișcolari.

Funcționarii publici sunt sancționați mai asupru pentru faptele lor,iaracelași lucru se vaîntâmplașiîn cazul profesorilor.

De asemenea, se schimbăregulile pentru cei care vor agresa profesorii.Aceștia riscădosar penal pentru ultraj, potrivit edupedu.ro.

Proiectul de lege a trecut tacit de Camera Deputaților și urmează să fie dezbătut în Senat, for legislativ decizional în acest caz.

Concret, ce seva schimbapentru profesori, dacă proiectul va fi aprobat: Vor lucra opt ore pe zi, nu vor mai avea voie săfacămeditații, vor fi evaluați ierarhic, răspunderea pentru faptele proprii va fi mult mai mare, vor răspunde pentru notele mici ale elevilor, iar cei care vor lovi un profesor vor avea dosar penal pentru ultraj.

Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Sacrificiul
PREMIUM