Antena Căutare

Lovitură TERIBILĂ pentru fumătorii din România! Legea care dă totul peste cap

Începând cu 2016, ţigările electronice vor fi accizate cu o sumă care va creşte anual în raport cu inflaţia. Guvernul vrea să introducă aceste noi taxe argumentând că măsura este dictată de practicile la nivel european.

Începând cu 2016, ţigările electronice vor fi accizate cu o sumă care va creşte anual în raport cu inflaţia. Guvernul vrea să introducă aceste noi taxe argumentând că măsura este dictată de practicile la nivel european.

"Vor fi introduse printre produsele accizabile produsele din tutun care, prin încălzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fără a avea loc combustia amestecului de tutun şi lichidele cu conţinut de nicotină destinate inhalării cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip «Ţigaretă electronică». Această măsură este dictată de practicile la nivel european şi discuţiile în grupurile de lucru din cadrul Comisiei, pe taxarea altor produse destinate fumatului", este anunţat în documentul din 13 martie, potrivit mediafax.ro.

Noua acciză va fi aplicată din ianuarie anul viitor şi va fi în cuantum de 0,5 lei/mililitru pentru lichidul care conţine nicotină şi de 384 lei/kilogram pentru tutunul conţinut în produse din tutun încălzit.

Comparativ, pentru ţigările obişnuite, acciza pentru tutunul de fumat fin tăiat, destinat rulării în ţigarete, şi alte tutunuri de fumat este de 383 lei/kilogram.

Această taxă va fi majorată constant în următorii ani, în raport cu inflaţia din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, faţă de perioada octombrie 2014-septembrie 2015, comunicată de Institutul Naţional de Statistică până la 15 octombrie. Nivelul actualizat al accizelor va fi publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor până cel târziu pe data de 20 octombrie a fiecărui an.

La începutul acestui an, Italia a introdus acciza la ţigările electronice în cuantum de 50% din valoarea accizei impusă la ţigaretele clasice, iar producătorii de ţigări electronice au susţinut că măsura favorizează marile companii din industria tutunului.

În România, industria tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat, după companiile din sectorul petrolier.

S-A TERMINAT! Veste ÎNGROZITOARE primită de toți șoferii din România! Decizia a fost luată ÎN URMĂ CU CÂTEVA MINUTE... Anunţul ŞOC făcut de autorităţi! Ce schimbări îi aşteaptă pe elevii care vor susţine BACALAUREATUL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x