Antena Căutare

Ludovic Orban a făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu pensiile, în luna septembrie: „Este obiectivul nostru”

Premierul Ludovic Orban spune că obiectivul Guvernului pe care îl conduce este să majoreze pensiile, începând din luna septembrie, dar că Ministerul Finanţelor va face un raport şi în baza acestuia va fi luată decizia finală.

Ce se va întâmpla cu pensiile, în luna septembrie?

Primul ministru a declarat că sunt prevăzute sumele, în buget, pentru creşterea pensiilor, însă este nevoie de o evaluare riguroasă.

„Vom creşte pensiile, acesta este obiectivul nostru. Am prevăzut sumele de bani, trebuie să facem o evaluare reguroasă. Legea responsabilităţii fiscal bugetare, arată că după primele 6 luni, Ministreul Finanţelor va face raportul şi în baza acestuia vom lua deciziile şi le vom face publice.

Obiectivul nostru este să creştem pensiile şi ele să poată fi plătite nu numai 4 luni de zile, până la finalul anului, ci şi mai departe”, a declarat Orban la Digi24, luni seara.

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat, duminică seara, că decizia privind majorarea pensiilor din toamnă este una politică, menţionând că banii au fost prevăzuţi în buget.

Întrebat, duminică seară, la Digi 24, dacă el crede că pensionarii se mai aşteaptă la creşterea pensiilor, din toamnă, Florin Cîţu a spus: „Nu pot eu să vă dau un răspuns, este o decizie politică pe care trebuie să o ia Guvernul României. Dar în acest moment banii sunt, acel capitol de cheltuieli are alocate sumele respective, bineînţeles asta duce la deficit, care trebuie finanţat şi îl vom finanţa până atunci”.

Sursa : news.ro

Lista lui Orban. Premierul a anunțat ce restricții se vor ridica, după 15 mai: „Nu este momentul să ne relaxăm”... Raed Arafat, îngrijorat de relaxarea măsurilor: „S-ar putea să nu mai fie pe 15 mai. Trebuie să așteptăm”...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Catine.ro
Ultimele știri
x