Lumea creştină se împarte: BOTEZAT sau NEBOTEZAT? "Se culcă omul seara, iar dimineaţa găseşte copilul nebotezat mort!"

 

Una dintre cele mai importante taine ale lumii creştine, botezul, a fost trecut în afara legii de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului! O decizie controversată care împarte opinia publică în două tabere: cei care ar fi de acord cu această directivă şi cei care ar contesta-o vehement.

Primii ar invoca încălcarea articolulului 16 din Convenţia Europeană, coroborat cu articolul 22: copiii, de fapt, nu au fost încă în măsură să înţeleagă şi să îşi exercite propria voinţă (liberul arbitru), şi, de fapt ei nu se află într-o poziţie de a accepta o credinţă impusă, deoarece nu sunt în măsură să o conştientizeze.

Cei din ultima categorie sunt creştinii ortodocşi, tributari unei tradiţii de peste două milenii. De exemplu, pe siteul doxologia.ro, botezul celor mici este considerat a fi esenţial. În lipsa lui, bebeluşii ar fi chiar în pericol de moarte.

                                                                    Copil scufundat în cristelniţă

  • Site creştin din România: "Dacă nu sunt botezaţi, bebeluşii pot muri!"

Ultrareligioşii nu pot concepe ca micuţii să fie privaţi de o taină care i-ar păzi chiar de moarte, taina fiind de o "imperioasă necesitate".

"Se întâmplă ca omul să se culce seara sănătos, iar dimineaţa să-l găsească mort. Iată de ce toţi oamenii chibzuiţi socot că botezul copiilor trebuie săvârşit grabnic. Prin botez este şters din noi păcatul lui Adam. Pentru propriile noastre păcate de după botez nu trebuie repetat botezul, cum susţin unii eretici – altfel ar trebui să ne botezăm în fiecare zi! – ci e nevoie doar de pocăinţă", scrie doxologia.ro.

Mai mult, credincioşii invocă Sfânta Evanghelie şi se încred în beneficiile acestei taine cu ajutorul căreia micuţii ar intra în rândul lumii creştine. Dacă în Sfânta Scriptură, nu se oferă date exacte despre botezul copiilor, în sensul de a recomanda sau a descrie în mod clar botezarea lor, în Noul Testament se precizează clar: „De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în Împărăţia lui Dumnezeu”.(In. 3, 6).

  • Judecătorii europeni: Omul trebuie să fie conştient de ceea ce alege!

Decizia CEDO care vizează botezul ar urma să fie aplicată începând cu luna martie 2016. Membrii Judecătorii Curţii Europeane a Drepturilor Omului au apreciat că botezul creştinesc pentru un bebeluş - care nu are capacitatea de a-şi exprima propria voinţă  -  îi încalcă acestuia dreptul fundamental de a alege! Acelaşi motiv este de altfel indicat şi de sectanţi. Potrivit acestora, copiii trebuie să ajungă la o vârstă adultă pentru a se regăsi într-o anumită religie.

                                                                                        Bebeluş în timpul botezului

  • Medicii avertizează: La botez, bebeluşul poate suferi de şoc apneic

Scufundarea unui copil în apa rece  a cristelniţei ar putea avea repercursiuni negative asupra sănătăţii. Un caz mediatizat a fost publicat de publicaţia Gândul în 2014. 

CITEŞTE ŞI: Ce le făcea un PREOT din Constanţa bătrânelor care veneau la spovedanie

După ce a fost scufundat de trei ori în cristelniţă, cu capul în jos, un bebeluş de două luni şi jumătate a început să tremure cu convulsii preţ de câteva secunde. Ceea ce pentru mama copilului a fost un episod traumatizant, diagnosticat ulterior de un pediatru drept "şoc apneic", pentru preotul care a oficiat botezul a fost un fapt obişnuit. Scena însă a fost înregistrată de un cameraman care "a sistat filmarea în momentul în care a văzut copilul ieşit vânăt din cazan".

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe