Antena Căutare

Lupeni: 90 de ani, de la cea mai mare catastrofa miniera din Valea Jiului

Pe 27 aprilie 1922, 82 de ortaci si-au pierdut viata in urma unei explozii in subteran la exploatarea miniera Lupeni. Minerii din schimbul intai de la Mina Lupeni au comemorat 90 de ani de la cea mai mare catastrofa miniera din Valea Jiului, intrand in subteran doar dupa ce au aprins o lumanare.

Considerata si cea mai mare catastrofa din Europa acelor ani, explozia s-a produs la Mina Aurelia pe 27 aprilie, dupa ora 12.30, in stratul 13, blocul 5. Tot ce a fost in subteran a fost distrus, iar 82 de ortaci, din care 30 sau 32 erau romani, restul de 50 fiind maghiari, germani, polonezi, slovaci, au decedat.

Reprezentantii sindicatului "Muntele", care au organizat actiunea de comemorare, i-au indemnat pe mineri sa-si protejeze viata, pentru ca mina este un pericol in orice moment, iar orice greseala umana poate genera catasrofe, transmite Mediafax.

Dupa comemorare, la Cimitirul Eroilor din Lupeni, locul unde au fost ingropati ortacii morti in explozie, au fost depuse coroane de flori.

1 Mai: CFR Calatori va suplimenta trenurile catre Constanta si Mangalia... Ordine si siguranta in vacanta de 1 Mai: Peste 10.000 de politisti, in dispozitiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x