Căutare Live

MAE: Autorităţile olandeze vor colecta datele de contact ale persoanelor care vin din zonele de risc COVID-19. România figurează în zona portocalie, fiind recomandată autoizoarea la domiciliu timp de 14 zile celor care merg în Olanda

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile olandeze au luat o măsură suplimentară de a colecta datele de contact ale persoanelor care vin din zonele de risc COVID-19. Vor fi efectuate şi controale pentru a verifica respectarea măsurii de autoizolare. „Având în vedere apropierea reînceperii cursurilor pre-universitare şi universitare, tinerilor şi studenţilor care vin sau revin în Olanda din zone de risc li se recomandă în mod special respectarea tuturor măsurilor de protecţie, inclusiv autoizolarea”, mai arată MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, în conformitate cu informaţiile comunicate public de autorităţile olandeze, România continuă să fie inclusă în zona portocalie (zonă de risc ridicat), pentru care se recomandă evitarea călătoriilor cu excepţia celor strict necesare.

Autorităţile olandeze continuă să recomande ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile persoanelor care se deplasează/revin din state incluse în zona portocalie, aşadar inclusiv cetăţenilor care se deplasează din România.

Ca măsură suplimentară, autorităţile olandeze au anunţat colectarea datelor de contact ale persoanelor care vin din zonele de risc. De asemenea, autorităţile olandeze vor efectua controale pentru a verifica respectarea măsurii de autoizolare.

Având în vedere apropierea reînceperii cursurilor pre-universitare şi universitare, tinerilor şi studenţilor care vin/revin în Olanda din zone de risc li se recomandă în mod special respectarea tuturor măsurilor de protecţie, inclusiv autoizolarea.

Suplimentar faţă de măsurile anterioare, pe aeroportul Schiphol (Amsterdam) va fi operaţionalizat un centru de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Toţi cetăţenii care revin din zonele de risc vor putea fi testaţi, în mod gratuit, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice infecţiei cu SARS-CoV-2. Indiferent de rezultatul testării sau de efectuarea acesteia, rămâne valabilă recomandarea fermă privind autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Măsuri similare vor fi implementate şi pe aeroporturile din Eindhoven şi Rotterdam”, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Sursa citată precizează că informaţii suplimentare cu privire la noile condiţii de intrare în Regatul Ţărilor de Jos şi măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19 sunt disponibile la următoarele adrese (limba engleză şi neerlandeză):

1. https://www.government.nl/latest/news/2020/08/06/regaining-control-over-coronavirus-with-local-measures; 2. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19; 3. https://www.netherlandsandyou.nl/travel-and-residence/visas-for-the-netherlands/qas-travel-restrictions-for-the-netherlands.

Ministerul Afacerilor Externe „reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga, 0031 70 354 15 80 / 0031 70 322 86 12 / 0031 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Haga, 0031 651 596 107”.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51932, https://haga.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Pensiile se măresc din septembrie! Cu cât crește pensia minimă de 704 lei, în urma majorării cu 14%...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri