Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Românii de pe nava Diamond Princess, care au cerut repatrierea, nu sunt infectați cu coronavirus. Cei șase vor fi aduși în România

Cei şase cetăţeni români de pe nava Diamond Princess care au cerut repatrierea au avut rezultate negative la testul pentru infecţia cu COVID-19, afirmă MAE, care precizează că au fost preluaţi de la Tokyo şi vor fi aduşi la Berlin, de unde vor reveni în ţară cu o aeronavă MApN, sâmbătă dimineaţă.

”Cu privire la situaţia cetăţenilor români de pe vasul de croazieră Diamond Princess, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Toţi cei şase cetăţeni români care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei puse la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecţie civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceştia au fost testaţi de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecţia cu COVID-19 (Coronavirus). Aeronava a decolat de la Tokyo şi va ateriza în cursul nopţii la Berlin, de unde cetăţenii români vor fi preluaţi de către o aeronavă pusă la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale”, conform MAE.

Conform datelor disponibile la acest moment, cetăţenii români urmează să aterizeze la Bucureşti în cursul dimineţii zilei de 22 februarie.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu COVID-19, MAE menţionează că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetăţeni români spitalizaţi, cât şi cu ceilalţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră.

Sursa : news.ro

Recomandari