Live acum
Prime Time 20:30X Factor

MAE: Opt cetăţeni români care se aflau la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină în largul Californiei, aduşi în ţară cu un zbor pus la dispoziţie de autorităţile americane şi plasaţi în carantină

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că opt cetăţeni români care se aflau la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină în largul Californiei, au fost aduşi în ţară cu un zbor pus la dispoziţie de autorităţile americane, fiind plasaţi apoi în carantină. Alţi 14 români au dorit să rămână la bordul navei.

"La data de 12 martie 2020, în urma unei ample operaţiuni la care au participat mai multe state europene şi ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul Ambasadei României la Washington şi al Consulatului General al României la Los Angeles, 8 cetăţeni români aflaţi la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină în largul coastei californiene, au revenit în ţară cu un zbor pus la dispoziţie de autorităţile americane, în coordonarea Delegaţiei Uniunii Europene la Washington", a transmis MAE, într-un comunicat de presă de duminică seara. La sosirea în ţară, cei 8 cetăţeni români au fost plasaţi în carantină într-o locaţie dedicată din Bucureşti. De asemenea, MAE precizează că 14 cetăţeni români şi-au exprimat dorinţa de a rămâne în continuare la bordul navei Grand Princess. Conform sursei citate, Consulatul General al României la Los Angeles menţine legătura cu cetăţenii români care au rămas la bordul navei, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale. Nava de croazieră Grand Princess, la bordul căreia au fost depistate 21 de cazuri de coronavirus, a primit permisiunea de a acosta la Oakland, în nordul Californiei, anunţa compania care deţine pachebotul. La bordul navei se aflau 3.533 de pasageri, de 54 de naţionalităţi.

Sursa : news.ro

Recomandari