Antena Căutare

Din vară, bucureștenii vor putea călătorii cu metroul pe Magistrala M5-Drumul Taberei-Eroilor

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a anunțat că lucrările la Magistrala M5-Drumul Taberei-Eroilor sunt în linie dreaptă și începând cu data de 30 iunie, călătorii vor putea folosi metroul pe această rută.

Din vară, bucureștenii vor putea călătorii cu metroul pe Magistrala M5-Drumul Taberei-Eroilor
Din vară bucureștenii vor putea călătorii cu metroul pe Magistrala M5-Drumul Taberei-Eroilor

.
Ministrul Transporturilor Lucian Bode a transmis un mesaj pe pagina de Facebook, în care anunța acest lucru.


"M-am asigurat, împreună cu premierul Ludovic Orban, în vizita de astăzi (joi, n.r.) de pe şantier că apelul meu lansat către antreprenori a fost înţeles şi lucrările avansează conform graficului. Termenul de 30 iunie rămâne un termen asumat de către antreprenor pentru punerea în circulaţie cu călători a acestei magistrale de metrou! Este o investiţie mult aşteptată de către bucureşteni, care trebuie finalizată conform angajamentelor. Investiţiile continuă pentru că doar aşa putem reporni motoarele economiei, încetinite de criza provocată de pandemia Covid-19", a scris ministrul joi, pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu o săptămână, ministrul anunţa că testele dinamice pe Magistrala de metrou M5 vor începe undeva la sfârşitul lunii mai, iar la finele lui iunie metroul din Drumul Taberei trebuie să circule cu călători.

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat în fața metroului, la stația Politehnica din București! Omul avea 40 de ani

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

Argeş: 17 cadre medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung, confirmate cu coronavirus / la originea infectărilor din sp... Mureş: 16 cadre medicale, infectate cu coronavirus până în prezent / Patru dintre acestea, declarate vindecate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x