Antena Căutare

MAI: Dotarea jandarmilor nu include armanent sau munitie de razboi

Dotarea jandarmilor care asigura ordinea publica la mitingul de miercuri nu include armament si nici munitie de razboi, ci doar materiale de protectie si interventie individuale, precizeaza Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), dupa ce "unii lideri politici" au sustinut contrariul.

MAI arata într-o precizare ca doreste informarea corecta a opiniei publice, dupa ce unii lideri politici au spus ca jandarmii prezenti la protest au "armament" si "munitie de razboi".

"Efectivele de jandarmi angajate în misiune sunt echipate în tinuta specifica, avand asupra lor materialele de protectie si interventie individuale. Dotarea jandarmilor din dispozitivele de asigurare a ordinii publice nu include armament si nici munitie de razboi. Ministerul Administratiei si Internelor solicita tuturor persoanelor care se pronunta public cu privire la masurile de ordine si siguranta publica luate pe durata manifestatiei si la modul de actiune a fortelor implicate sa dea dovada de obiectivitate si sa prezinte mass-media si, implicit, opiniei publice informatii corecte", subliniaza MAI.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declara, ca jandarmii mobilizati miercuri la mitingul si marsul celor cinci confederatii sindicale nu au asupra lor nicio arma de foc, pentru ca, la mitinguri, echipamentul standard nu include arme letale.

Militaru a mai spus ca declaratiile unor lideri politici care au spus ca jandarmii ar avea arme de foc la miting "sunt doar declaratii politice", în realitate astfel de echipamente fiind "excluse" la evenimente ca cel de miercuri.

Sursa: Jurnalul National

Bucuresti: Un muncitor a murit, dupa ce a cazut de pe un acoperis... GALERIE FOTO! Protestul de la Parlament in imagini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x