Antena Căutare

Mai multe fotografii ale lui Constantin Brancusi cu autograful acestuia au fost furate!

Mai multe fotografii ale lui Constantin Brancusi, cu autograful acestuia, au fost furate din casa stra-stranepoatei sculptorului de catre un barbat pe care il angajase sa aiba grija de locuinta, acestea fiind recuperate si restituite femeii.

Potrivit unor surse din Politie, a fost sesizata o sustragere din locuinta in care a locuit mama femeii a mai multor fotografii ce il reprezentau pe sculptorul Constantin Brancusi. Sesizarea a fost facuta de Luminita Mincu Patrascu Brancusi, in varsta de 53 de ani. Aceasta le-a spus anchetatorilor ca prejudiciul se ridica la aproximativ 600.000 de euro, aceasta fiind suma la care imaginile furate au fost evaluate, informeaza Mediafax. Furtul ar fi avut loc in februarie 2010.

Politistii au inceput o ancheta si au stabilit ca fotografiile s-ar putea afla la un atelier de arte plastice reprezentat de Ion Tufeanu. Acesta a recunoscut ca, in urma cu aproape doua luni, a cumparat mai multe poze cu Brancusi, de la un barbat caruia i-a platit in schimb 2.300 de euro. Tufeanu a mai declarat anchetatorilor ca a vandut ulterior pozele, pentru 6.300 de euro, unei alte persoane.

Politistii au stabilit ca, in iarna anului 2009, Luminita Mincu Patrascu Brancusi l-a angajat pe Marian Ilias sa aiba grija de apartamentul in care a locuit mama sa. Astfel, barbatul ar fi observat, intr-o cutie, mai multe fotografii cu sculptorul Constantin Brancusi, pe care le-a luat si le-a dus acasa, iar la inceputul lui iulie, pentru ca avea nevoie de bani, i le-a vandut lui Ion Tufeanu. Fotografiile au fost recuperate luni si restituite femeii.

Marian Ilias a fost retinut marti si urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Foto: Wikipedia

Castelul Bran, a doua cea mai scumpa proprietate din lume!... Cea mai mare cladire din Europa, in paragina! Casa Poporului este plina de fisuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x