INCENDIUL din Centrul Vechi al Capitalei a lăsat 17 oameni fără adăpost! Ce se va întâmpla cu ei

Au fost demarate proceduri de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc duminică dimineaţa pe Strada Smârdan din Centrul Vechi al Capitalei.

Au fost demarate proceduri de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc duminică dimineaţa pe Strada Smârdan din Centrul Vechi al Capitalei.

„Primăria Municipiului Bucureşti a început procedurile de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc în această dimineaţă pe Strada Smârdan, în locuinţele de necesitate din Bd. Naţiunilor Unite, întrucât locuinţele lor au fost afectate de intervenţiile asupra incendiului. Este vorba despre cinci familii care locuiau în blocul vecin celui afectat de incendiu, şi care momentan este deconectat de la utilităţi. Blocul este una dintre clădirile unde Primăria Capitalei desfăşoară, prin Compania Municipală Consolidări, lucrări de punere în siguranţă şi consolidare", se arată în comunicatul PMB.

În plus, Direcţia Generală Poliţie Locală şi Control (DGPLC) a declanşat duminică o amplă acţiune de reverificare a cluburilor şi restaurantelor din zonă, împreună cu echipe ale Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ale societăţilor Apa Nova, Enel şi Distrigaz.

Aceştia vor verifica autorizaţiile de funcţionare şi de construire, inclusiv modalitatea de realizare a branşamentelor la reţelele de utilităţi.

„Precizăm că astfel de controale au loc periodic în Capitală, inclusiv în Centrul Istoric. Toate neregulile constatate au fost sancţionate sau, după caz, sesizate la Parchet. Reprezentanţii Poliţiei Locale au depus aproape 250 de plângeri la Parchet în ultimii ani, pentru nerespectarea autorizaţiei de funcţionare sau executarea de lucrări fără autorizaţie în Centrul Istoric", informează PMB.

Primăria menţionează că 40 de angajaţi ai Direcţiei Generale Poliţia Locală şi Control au intervenit în această dimineaţă, alături de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, eliberând zona şi facilitând intervenţia.

„Angajaţii au împrejmuit şi monitorizat zona afectata de incendiu. La intervenţii au mai participat 38 de persoane de la Administraţia Clădirilor cu Risc Seismic şi Compania Municipală Consolidări.

Personalul Direcţiei Generale de Asistenţă a Municipiului Bucureşti a pus la dispoziţia celor 17 persoane ceai şi pături", a precizat aceeaşi sursă.

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţă, la podul unei clădiri de pe strada Smârdan, folosită ca spaţiu de depozitare, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov. Focul s-a extins şi la acoperişul unui alt corp de clădire.

Ultimele știri