Antena Căutare

Hoții români au făcut ravagii Spania! Au furat zeci de tone de cupru, iar pagubele se ridică la milioane de euro

Isprăvile românilor din Spania sunt din nou cap de afiş în peninsulă. 12 hoţi au jefuit jumătate de ţară, spun autorităţile spaniole.  Au tăiat tot ce au găsit şi apoi au vândut la fier vechi: şine de cale ferată, panouri fotovoltaice, eoliene. Pagubele se ridică la milioane de euro, iar finalul e însă previzibil: au ajuns după gratii.

Isprăvile românilor din Spania sunt din nou cap de afiş în peninsulă. 12 hoţi au jefuit jumătate de ţară, spun autorităţile spaniole. Au tăiat tot ce au găsit şi apoi au vândut la fier vechi: şine de cale ferată, panouri fotovoltaice, eoliene. Pagubele se ridică la milioane de euro, iar finalul e însă previzibil: au ajuns după gratii.

Mai mulţi membri ai reţelei au fost arestaţi chiar în timp ce se întorceau de la o operaţiune. Aveau portbajajul plin cu cabluri de cupru atunci când poliţia le-a tăiat calea pe autostradă.

Anchetatorii erau pe urmele lor de un an. Cred că în acest timp românii au furat peste 100 de tone de cupru. În timp ce dădeau una din lovituri au fost filmaţi. Iată-i aici în timp ce dezmembrează panourile solare dintr o fermă.

”Erau profesionişti. Ştiau exact când şi cum să intervină. Ştiau cum să taie aceste fire pentru a le putea vinde ulterior.”, a declarat Rosa Reina, de la Poliția din Sevilia.

Ca să îşi ascundă urmele, românii îşi schimbau maşinile la o lună. Şi rareori dădeau două lovituri consecutive în aceeaşi zonă.

Cuprul furat era ascuns, apoi, în aceste două ferme înainte de a-l vinde pe piaţa neagră. Un kilogram costa între 3 şi 5 euro.

Banda a devastat jumătate de ţară. Între Cordoba şi Castellon au furat tot: şine de cale ferată, cablurile din eoliene şi din instalaţii de panouri fotovoltaice.

Nu o dată, agricultorii au rămas fără apă zile în şir, iar în traficul feroviar au fost probeleme din cauza furturilor. 12 oameni au ajuns după gratii dar poliţia nu exclude ca banda să fi fost şi mai mare.

Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a construit primul metru de autostradă din Moldova, amendat de autorități: ”E inev... Un DJ renumit de la noi, în stare gravă, în urma unui accident de motocicletă, în Ibiza! Medicii sunt rezervaţi în privi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x