Live acumFilm: Un sarut de milioane
Prime Time 20:00iUmor (r)

De la școală, de urgență la spital! Mai mulți elevi au fost preluați de ambulanțe, după ore! Motivul este de neconceput!

Mai mulți elevi a de la Liceul German din Arad au fost duși de urgență la spital, la câteva ore după ce s-au întors de la școală și au început să se simtă rău.

Ilustrație.

UPDATE: Numărul copiilor de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" care au ajuns la spital, luni, cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături se ridică la 24, a anunțat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, starea de sănătate a copiilor este bună, aceştia rămânând sub supraveghere, fără a necesita internare.

Ministerul Sănătăţii a mai anunţat că a dispus un control mixt de urgenţă la unitatea şcolară.

Elevii, din clasele a V-a și a VI-a ale Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn" din Arad, au ajuns la spital, luni după-amiază şi seara, la câteva ore după ce s-au întors acasă de la cursuri, din cauza unor simptome ce ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut în sălile de cursuri.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Constantin Cătană, a declarat, pentru Agerpres, că până la ora transmiterii acestei ştiri au ajuns la spital şapte copii, însă în urma discuţiilor cu părinţii elevilor din mai multe clase, sunt aşteptaţi şi alţii, pentru că au simptome specifice unei intoxicaţii.

„În cursul zilei de vineri a avut loc o deratizare în şcoală, iar după cursurile de luni, unii copii au prezentat diverse simptome, când erau deja acasă. Au erupţii cutanate, iritaţii la ochi sau dureri abdominale, dar nu sunt în stare gravă. Verificăm dacă s-au respectat toate procedurile la efectuarea deratizării", a declarat Cătană.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Simina Roz, a declarat că elevii au 11, 12 şi 13 ani şi primesc îngijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicii urmează să decidă dacă unii dintre ei vor rămâne internaţi.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Marius Gondor, a declarat că elevii sunt de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn", clădirea de pe strada Posada, unde învaţă copii de gimnaziu.

„Se fac verificările necesare. Directorul şcolii este la spital, pentru a vedea care este situaţia copiilor. Se pare că de vină este deratizarea", a spus Gondor.

Reprezentanţii DSP şi ISJ ţin legătura cu părinţii copiilor printr-un grup special creat pe o reţea de socializare, pentru a-i sfătui să se prezinte la spital la cele mai mici simptome. Până în prezent, mai mulţi părinţi au confirmat că copiii lor se simt rău şi vor fi duşi la UPU.