Antena Căutare

Caz uimitor! Mai mulți medici din Gorj operează cu aparatură ruginită și veche de 30 de ani, deși în spital există aparate moderne

Situație alarmantă într-un spital din Gorj, acolo unde medicii sunt acuzați că folosesc aparate vechi de 30 de ani și instrumente ruginite, în ciuda faptului că au fost cumpărate aparate moderne, iar spitalul a fost dotat după standarde europene.

Caz uimitor! Mai mulți medici din Gorj operează cu aparatură ruginită și veche de 30 de ani, deși în spital există aparate moderne
Medicii folosesc aparatura veche, deși s-au făcut investiții noi | foto arhivă

Aparatura nouă, în valoare de aproape două milioane de lei, stătea închisă în dulap. Motivul? Un conflict izbucnit între doctori și fosta conducere a spitalul din Gorj.

Timp de aproape jumătate de an, medicii au stat cu instrumentarul și medicamentele în dulap fără să le folosească. Apoi, chiar ei au spus că au fost nevoiți să lucreze cu truse de pansare și chirurgicale vechi și ruginite.

Șefii schimbați au ținut sub cheie aparatura nouă a spitalului

Potrivit Antena 3, scandalul a apărut în spital în momentul în care mai mulți șefi ai unor secții au fost schimbați. Aceștia au ținut sub cheie mai multe investiții, până când un control al Curții de Conturi de anul trecut a scos la iveală că acestea erau parțial nefolosite.

Conducerea spitalului a remediat problema, în sensul că a casat tot instrumentarul vechi, obligându-i pe medici să-l folosească pe cel nou. Achiziția a fost făcută de Consiliul Județean Gorj și pentru toate secțiile s-a ridicat la aproape două milioane de lei.

Un bărbat și-a abuzat propria nepoată, în vârstă de doar 13 ani. Copila e însărcinată în șapte luni ... Ultimă oră! Mama Alexandrei Măceșanu și-a recunoscut fata într-o poză recentă. "Ea este! Am primit zeci si sute de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x