Live acumFilm: Roscovanul
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Spitalul Universitar, noul Gerota? Mai mulți medici și pacienți ar fi fost infectați cu coronavirus

Alertă la Spitalul Universitar București! Surse din cadrul unității sanitare au confirmat faptul că mai mulți medici și pacienți au fost infectați cu coronavirus.

Spitalul Universitar de Urgență București

Mai mulți pacienți și medici din Spitalul Universitar de Urgență București ar fi fost infectați cu coronavirus. Informația a fost confirmată, pentru Mediafax, de surse din interiorul unității sanitare.

Se pare că cei infectați sunt, în mare parte de pe secțiile de Cardiologie și Chirurgie Toracică.

Cadrele medicale sunt acum în izolare pentru 14 zile la domiciliu. Alţii aşteaptă încă rezultatele testelor făcute încă de vineri. Aceleaşi surse au confirmat că printre cei suspecţi de infecţia cu noul coronavirus ar fi şi şeful secţiei de Chirurgie Toracică.

Până în acest moment, conducerea spitalului nu a oferit niciun răspuns.

Managerul Spitalului Universitar de Urgență București declara, în urmă cu câteva zile, că a fost depistat un pacient pozitiv în secţia de Anestezie Terapie Intensivă. Omul trecuse printr-o operaţie pe inimă.

Pacientul urma să fie transferat la Spitalul Colentina din Capitală, şi că cei opt medici care au intrat în contact cu el vor fi izolaţi într-o incintă separată din spital şi vor fi testaţi.

În acelaşi timp managerul spitalului a spus şi că încă un pacient asimptomatic aflat pe secţia de ortopedie a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, a făcut febră după operaţie şi a fost trimis la Institutul Matei Balş.

Recomandari