Antena Căutare

Mai putine vaccinuri antigripale in acest an, fata de 2010

Campania de vaccinare impotriva gripei sezoniere va incepe la sfarsitul lunii octombrie, anunta Ministerul Sanatatii. Anul acesta insa, ministerul va asigura mai putine vaccinuri gratuite decat anul trecut. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Oana Grigore, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa achizitioneze un milion de doze de vaccin antigripal pentru campania din sezonul 2011-2012. Cantitatea de vaccinuri antigripale destinate imunizarii gratuite a populatiei cu risc crescut s-a redus anul acesta, comparativ cu sezonul trecut, cand au fost achizitionate 1,3 milioane de vaccinuri. Ceea ce inseamna ca anul acesta vor beneficia de vaccinare gratuita mai putine persoane cu risc crescut de a se imbolnavi de gripa si de a suferi complicatii severe provocate de aceasta boala. In aceasta categorie intra copiii intre 6 luni si 3 ani, varstnicii, persoanele cu boli cronice, indiferent de varsta, personalul medico-sanitar.





Anul acesta, gripa va fi provocata de aceleasi tulpini virale care au circulat si anul trecut.


Imunizarea populatiei, conform prevederilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, trebuie sa fie facuta in perioada preepidemica, respectiv in lunile octombrie-decembrie.

Persoanele care doresc sa se protejeze de gripa, dar nu se incadreaza in categoriile la risc care beneficiaza de vaccinare gratuita pot achizitiona vaccinul din farmacii.

Jurnalul

Intact Images
VIDEO! In Dolj curg viermi la robinet... Cluj-Napoca: Un elev de clasa a zecea, injunghiat in fata liceului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x