Antena Căutare

Mâine începe POSTUL Crăciunului! Uite ce e bine să faci și la ce te AJUTĂ postul!

Astăzi este Lăsatul secului, o importantă sărbătoare creștină ce anunță începerea postului Crăciunului, cel mai așteptat moment al anului pentru creștinii de pretutindeni.

Astăzi este Lăsatul secului, o importantă sărbătoare creștină ce anunță începerea postului Crăciunului, cel mai așteptat moment al anului pentru creștinii de pretutindeni.

În această noapte, creștinii au parte de ultimul masă îmbelșugată, iar de mâine încep perioada de privațiuni. Postul începe vineri, 14 noiembrie, și se va termina pe 24 decembrie. În această perioadă sunt respectate vechile tradiții, iar credincioșii au prilejul de a se curăță la trup și la suflet. Postul este o perioadă în care nu doar privațiunile culinare sunt importante, ci și rugăciunile, faptele bune și apropierea de Dumnezeu.

Postul interzice alimente precum peștele, carnea, lactatele, ouăle și alcoolul. Se recomandă renunțarea la vicii sau la pofte trupești. Rugăciunile sunt importante, mai ales dacă sunt însoțite de fapte de milostenie.

Pentru cei care nu știu, postul este o încercare pentru credincioși. Cei care îl țin reușesc astfel să învingă ispitele și poftele trupești, dovedind astfel un nivel spiritual superior. Puterea de a te înfrâna de la gânduri negative este o altă dovadă de progres spiritual și de credință.

Anunţ IMPORTANT pentru 220 000 de elevi! Tot sistemul educaţional va fi dat peste cap... OSCE: agresarea unui jurnalist de către poliție la București este inacceptabilă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x