Antena Căutare

Primele efecte ale noii legi a pensiilor: Se va întâmpla de la 1 ianuarie 2019

Casa Naţională de Pensii va angaja 1.300 de oameni în anul 2019 ca să poată recalcula pensiile românilor, în acord cu prevederile noii legi a pensiilor, a cărei variantă finală a fost definitivată și care ar urma să fie adoptată în Parlament.

Casa Naţională de Pensii va angaja 1.300 de oameni în anul 2019 ca să poată recalcula pensiile românilor, în acord cu prevederile noii legi a pensiilor, a cărei variantă finală a fost definitivată și care ar urma să fie adoptată în Parlament.

"Este o creştere mare din 2021, când se intră pe noua formulă de calcul. Până în acel moment, specialiştii de la Casa Naţională de Pensii vor trebui să calculeze toate dosarele aflate în plată şi pe cele ale persoanelor care ies de acum înainte. (...) Un specialist de la Casa de Pensii poate calcula, în medie, 8 dosare pe zi. Vorbim de 5 milioane de pensionari", a explicat Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, potrivit economica.net.

Potrivit proiectului de lege, cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referinţă.

Valoarea punctului de referinţă este rezultatul raportului dintre valoarea punctului de pensie şi nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislaţia anterioară, respectiv 25.

Valorile punctului de pensie sunt:

  • 1.265 de lei la 1 septembrie 2019;
  • 1.775 de lei la 1 septembrie 2020;
  • 1.875 la 1 septembrie 2021.
Sunt sute de locuri de muncă disponibile, dar tinerii nu sunt interesați! Care sunt cerințele lor ca să accepte un job... Răsturnare de situație în cazul accidentului de la Mureș! Ce informații au ieșit la iveală după tragedia în care o perso...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x