Antena Căutare

Majorarea alocațiilor pentru copii, de la 84 la 150 de lei, începând cu 1 martie, posibilă doar prin Ordonanță de Urgență

Majorarea alocațiilor de la 84 de lei la 150 de lei ar trebui să se aplica chiar de la 1 martie, însă pentru ca cei patru milioane de copii să poate beneficia de sumele mărite, în urma amendamentului depus la bugetul de stat, este necesar ca Guvernul să dea o ordonanță de urgență.

Majorarea alocațiilor de la 84 de lei la 150 de lei ar trebui să se aplica chiar de la 1 martie, însă pentru ca cei patru milioane de copii să poate beneficia de sumele mărite, în urma amendamentului depus la bugetul de stat, este necesar ca Guvernul să dea o ordonanță de urgență.

Astfel, opoziția îi solicită premierului Viorica Dăncilă să convoace de urgență Guvernul pentru a emite OUG în vederea aprobării noilor alocații ale copiilor. Vicepreședintele PNL, Florin Roman, a declarat că, dacă alocațiile nu vor fi majorate de la 1 martie, Guvernul trebuie să-și asume răspunderea nerespectării unei legi date în Parlament.

Solicitarea PNL a fost făcută publică joi de către deputatul PNL de Alba, Florin Roman, în conferinţă de presă.

Alocații majorate de la 84 la 150 de lei și de la 200 la 300 de lei, de la 1 martie

"PNL îi solicită primului ministru al României, doamna Vasilica Viorica Dăncilă, să convoace de urgență Guvernul României și așteptăm ca astăzi să emită, în ordonanță de urgență, majorarea alocațiilor copiilor, în urma amendamentului trecut de către PNL la dezbaterile despre bugetul de stat, de la 200 la 300 de lei pentru copii de 2 ani și de la 84 la 150 de lei pentru cei între 12 și 18 ani.

Este o lege dată în Parlament, chiar dacă ea este contestată, prin ordonanță de urgență, nu este pentru prima dată când s-a întâmplat așa ceva, Guvernul poate astăzi, să emită ordonanța prin care alocațiile majorate să intre în plată începând cu 1 martie anul curent.

Singurul vinovat, în situația în care alocațiile nu vor fi majorate de la 1 martie, este Guvernul Dăncilă”, a declarat Florin Roman.

Alocaţiile ar urma să crească de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii de peste 2 ani. Şi de la 200 de lei la 300 de lei pentru cei sub această vârstă. Amendamentul liberalilor a fost adoptat chiar şi cu voturi de la PSD.

Simulare Bacalaureat 2019. Notele de la simulare Bac 2019, trecute în catalog... ANAF, anunț de ultimă oră! Acești contribuabili vor fi șterși de pe lista datornicilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x