Antena Căutare

Majoritatea fructelor si legumelor contin pesticide cancerigene. Vezi lista!

Consumul de fructe si legume, o arma cu doua taisuri. Acestea fac minuni pentru organism, dar tratate cu pesticide, ne pot imbolnavi. Publicatia Business Insider a facut o lista a celor mai nocive fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut.

Telina contine cele mai multe pesticide, mai exact 64, dintre care 13 sunt cancerigene. 60% dintre aceste legume contin astfel de substante, insa telina ajuta la colesterol si constipatie.

La polul opus, strugurii si nectarinele contin mai putine pesticide, doar 34, dintre care patru, respectiv 7 sunt cancerigene, iar daca nu sunt tratate, previn bolile de inima si cancerul.

Cartofii ajuta la digestie si reumatism, dar si ei contin 37 de pesticide. 90% dintre merele recomandate in tot felul de cure, contin substante cancerigene.

Varza creata desi ajuta functia tiroida si controleaza colesterolul, contine 46 de pesticide, 9 fiind cancerigene. La fel, spanacul, ardeii grasi si capsunele. Ajuta vederea, dar in proportie de 50% contin susbstante cancerigene, datorate pesticidelor.

Piersicile nu sunt la fel de periculoase. Contin mai putine substante cancerigene si sunt bune pentru anemie, digestie, gastrita, dar si pentru eliminarea pietrelor de la rinichi.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

O gravida de 18 ani a murit intr-un spital din Calarasi... Feriti-va in zilele urmatoare, radiatii solare periculoase!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x