Antena Căutare

Colegiul Medicilor admite! Doctorii care iau contact cu suspecții de coronavirus nu sunt protejați de infectare

Colegiul Medicilor Iaşi atrage atenţia autorităţilor implicate în gestionarea cazurilor de infectare cu coronavirus că personalul sanitar "nu este protejat în mod corespunzător”.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi susţin că cele mai multe cadre medicale nu sunt protejate în faţa coronavirusului, pentru că nu au nici "echipamente specifice” şi nici suficiente cantităţi de dezinfectant.

Citește și: Caz uimitor! Tânără venită din Italia, care nu a respectat autoizolarea, a infectat cu coronavirus trei cadre medicale din Hunedoara

"Marea majoritate a personalului medical care ia contact cu posibilii infectaţi cu noul coronavirus nu este protejată în mod corespunzător, neavând nici echipamente specifice, nici dezinfectanţi în cantităţi suficiente”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, joi, de Colegiul Medicilor Iaşi. Medicii ieşeni arată că intrarea în contact cu o persoană posibil infectată obligă personalul medical să intre în carantină, iar astfel comunităţi întregi ar putea rămâne fără asistenţă de specialitate. "Facem apel la toţi responsabilii pentru gestionarea acestei crize medicale fără precedent în istoria recentă a României să protejeze resursa umană din Sănătate, pentru ca cetăţenii să poată primi cele mai bune îngrijiri, preventive şi curative, posibile în contextul epidemic actual”, precizează sursa citată.

Sursa : news.ro

Caz uimitor! Tânără venită din Italia, care nu a respectat autoizolarea, a infectat cu coronavirus trei cadre medicale d... Pandemia de coronavirus se va termină până în iunie. Cât de gravă va ajunge situația în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x