Antena Căutare

„Mi-aş fi dorit să o văd pe Emilia de Crăciun acasă”. Mama care a acceptat să doneze organele fetiței sale de 8 ani se află într-o situație critică

Mama care a acceptat să doneze organele fiicei sale în vârstă de 8 ani, după ce copila a murit în urma unui accident, se află într-o situație dificilă. Femeia mai are două fiice, pe care le crește singură.

Mama care a acceptat să doneze organele fiicei sale în vârstă de 8 ani, după ce copila a murit în urma unui accident, se află într-o situație dificilă. Femeia mai are două fiice, pe care le crește singură.

„Emilia va trăi prin alt copil", spune plângând Anamaria Sarkadi, mama fetiței ale cărei organe salvează acum vieți.

Inima fetiţei bate în pieptul unui băieţel de 10 ani, care aştepta de 3 ani operaţia salvatoare, ultima lui şansă să trăiască. Plămânii fetiţei vor salva alţi doi pacienţi, în Viena.

Mama Emiliei face apel la toţi cei care pot dărui viaţă după moartea celor dragi. „Alegeţi să donaţi, pentru că o secundă de egoism poate costa viaţa unui om", a spus ea, potrivit observator.tv.

„Mi-aș fi dorit să o văd pe Emilia de Crăciun, acasă”, a mai spus ea.

Când şi-a pierdut fetiţa, Anamaria a ales să o transforme în înger salvator.

„ Am fost de acord cu prelevarea de organe foarte greu. Am fost atât de egoistă. Pentru fetiţa mea, eu am luptat în ăştia opt ani şi aproape patru luni cu tot ce-am putut eu. Eu îi spusesem (medicului, n.r.) că nu sunt de acord. M-am întors la el şi primul lucru, mi-am cerut iertare pentru gestul meu de egoism şi am spus da, sunt de acord, pentru că dacă Emilia mea ar primi acel organ de care are nevoie, n-aş avea cuvinte de mulţumire. Tot ce poate să ajute, vă rog să luaţi, merită vieţi salvate aşa cum şi eu mi-aş fi dorit să o văd pe Emilia de Crăciun acasă! Să o văd că împlineşte 18 ani, să văd cum termină un liceu”, a spus femeia.

Emilia a ajuns joi în comă la spitalul din Oradea după ce o maşină o lovise la ieşirea dintr-un parc. De sâmbătă, fetița era în moarte cerebrală. Odată primit acordul mamei, medicii au început intervenţia extrem de delicată. Prelevarea de organe de la un copil este un caz rar. A mai fost doar unul, anul acesta, în România.

„Vreau să mulţumesc mamei aceste fetiţe care, zdobite de durere a spus «da» pentru donarea de organe aşa cum a spus şi singura mamă a băieţelului de 14 ani care a salvat fetiţa de 18 ani în luna iulie, în Oradea”, a spus doctorul CARMEN PANTIŞ, coordonator program transplant Bihor, Spitalul Judeţean Oradea.

„Asta este şansa la viaţă. Să dai, dacă poţi să dai, să nu aştepţi altceva la schimb. Dă, bucură-te de ce poţi să faci gratis, ca să vezi viaţa că-i viaţă”, a mai spus mama Emiliei.

După moartea Emiliei, Anamaria a rămas cu două fiice, în vârstă de 10 și 17 ani, pe care le crește singură. Până nu demult, când Emilia era în viață, mama și cele trei fiice ale sale au locuit cu chirie într-o cameră de cămin. Femeia și-a crescut, de altfel, mereu singură fetele, pentru că soțul său era dependent de jocurile de noroc.

O putem ajuta pe Anamaria Sarkadi cu donații în contul: ING: RO27INGB0000999908098373

Primii brazi de Crăciun au apărut în piețe. Anul acesta, comercianții sunt convinși că prețurile vor fi pe placul cumpăr... Disperare pentru o familie din Sălaj! Un adolescent de 15 ani a dispărut – FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x