Antena Căutare

Mama, Mugur Isarescu si Ion Tiriac: modelele tinerilor romani cand vine vorba de comportamentul financiar!

Ce au in comun mama, Mugur Isarescu si Ion Tiriac? La prima vedere, nimic. De fapt, conform unui sondaj recent, ei sunt modele pentru tinerii romani. Peste 30% dintre adolescenti isi urmeaza mama atunci cand isi construiesc comportamentul financiar. In top, urmeaza guvernatorul BNR si afaceristul Ion Tiriac.

Tinerii din tara noastra par destul de priceputi la finante. Cei mai multi considera ca ideal ar fi ca veniturile si cheltuielile sa fie echilibrate.

Peste 35% la suta dintre ei spun ca mama este cea de la care incearca sa invete cat mai multe. Ea este modelul financiar pe care il urmeaza si in care au cea mai mare incredere.

Dintre persoanele publice, tinerii ii au drept model pe Bill Gates, Mugur Isarescu si Ion Tiriac. Si alti antreprenori celebri sunt copiati de tinerii din tara noastra. Printre acestia se numara Donald Trump, Steve Jobs si Mark Zuckerberg.

In plus, aproape trei sferturi dintre tineri spun ca stiu exact pe ce isi cheltuiesc banii. Tin o evidenta stricta si au un buget de venituri si cheltuieli. Nu de alta dar altfel nu s-ar descurca mai ales ca au ceva greutati cand vine vorba de castigarea banilor. Sondajul a fost realizat pe baza raspunsurilor a 700 de liceeni si studenti care au participat la doua programe de internship organizate de o banca din Romania.

Doua icoane vechi din argint au fost furate dintr-o biserica din Neamt... Accident la Complexul Sportiv National Piatra Arsa! Un copil a cazut de la etajul trei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x