Antena Căutare

Mamele care nasc un al doilea copil in timpul concediului de maternitate primesc inca 600 de lei

Guvernul a adoptat normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Potrivit noii legislatii, parintii care se afla in concediu de crestere a copilului pentru copii nascuti dupa 1 ianuarie 2011, si care in timpul acestui concediu, au un al doilea copil, vor beneficia, pana la finalul concediului de crestere acordat pentru primul copil, de un stimulent de 600 de lei, platit lunar.


La finalul concediului de maternitate acordat pentru primul copil, se va stabili indemnizatia de crestere pentru cel de-al doilea copil, in functie de varianta pe care o va alege parintele.

De asemenea, noul act normativ garanteaza stabilitatea locului de munca, prin prelungirea cu pana la 6 luni a interdictiei de concediere a persoanei revenite din concediul de 1 an pentru cresterea copilului, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap.

"Aceasta ordonanta de urgenta propune o abordare de tip activ pentru acele mamici care doresc sa se intoarca la locul de munca" a subliniat ministrul Muncii, Ioan Botis, care a prezentat stimulentele acordate parintilor.

"Un element de noutate adus de acest act normativ il reprezinta acordarea unei sume suplimentare lunare de 600 de lei pentru parintele care se afla in concediu de ingrijire a copilului in conformitate cu prevederile OUG nr.111/2010 (respectiv copil nascut incepand cu data de 1 ianuarie 2011), in situatia in care i se naste un al doilea copil in perioada concediului", se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii.

Vezi pe Hotnews.ro normele metodologice pentru indemnizatia de crestere a copilului!

capatos... Alocatia familiala va fi sistata pentru elevii care au media la purtare sub 8...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x