Antena Căutare

Mamele care se intorc la munca dupa un an, “rasplatite“ cu 500 de lei in plus la salariu?

Potrivit vicepresedintelui PDL Cristian Boureanu, mamele care se vor intoarce la munca dupa 12 luni vor primi in plus la salariu 500 de lei net, scrie HotNews. "Am cazut de acord sa mergem pe o suma de 500 de lei pe care sa o acordam mamelor care se intorc in campul muncii dupa 12 luni", a anuntat, astazi, Boureanu, dupa sedinta conducerii centrale a PDL.

Formatiunea politica il sustine pe ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, in ceea ce priveste decizia de reducere a concediului de crestere a copilului. Potrivit lui Boureanu, mandatul pe care conducerea PDL l-a acordat ministrului Botis este ca aceste sume sa fie acordate pe o perioada de un an, mamele neputand opta intre a-si prelungi la doi ani concediul de crestere a copilului sau aceasta suma.

"Sunt mame care au pe cineva acasa care se poate ingriji de copil si noi am fixat ca se pot intoarce si dupa sapte luni si vor intra pe acel ajutor de 500 de lei", a spus Boureanu.

Sumele intre care se da ajutorul pentru primele 12 luni, minimum 600 de lei, dar nu mai mult de 3.400 de lei, in cuantum de 85% din salariul pe ultimele 12 luni, vor fi pastrate neschimbate.

Procesul lui Sorin Ovidiu Vintu, amanat pentru 6 decembrie... Noul Cod al Muncii: Angajatorii vor putea imputa salariatilor pagubele materiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x