Antena Căutare

Mamele vor protesta maine in fata Guvernului

Femeile sunt nemultumite atat de decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, cat si de mentinerea limitei maxime de 3.400 de lei pe luna si dupa 1 ianuarie 2011.

Peste o suta de mame vor veni, maine, cu copiii sau cu carucioarele goale, in Piata Victoriei, pentru a cere Guvernului sa renunte la decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului.

Presedintele Asociatiei "Mame pentru Mame", Ana Maita, a declarat, astazi, ca pichetul din fata sediului Guvernului va incepe la ora 11.00, la protest fiind asteptate sa participe aproximativ 100-150 de persoane.

Mamele sunt nemultumite atat de decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, cat si de mentinerea limitei maxime de 3.400 de lei pe luna si dupa 1 ianuarie 2011.

Ana Mihaita a precizat ca ordonanta de urgenta adoptata luni de Guvern reprezinta o lovitura pentru viitoarele mame, inclusiv pentru femeile care au ramas insarcinate la sfarsitul lunii noiembrie.

Ea a mai spus ca mamele vor ca guvernantii "sa nu se atinga" de prevederile anterioare referitoare la perioada de acordare a indemnizatiei si de limitele acesteia. Ana Mihaita a adaugat ca dupa 1 ianuarie 2011 limita maxima a indemnizatiei ar fi trebui sa revina la 4.000 de lei pe luna, asa cum Guvernul a promis in luna iulie, cand a decis diminuarea acesteia cu 15 la suta.

Tot articolul, in Jurnalul National

Soric, audiat la sediul IPJ Neamt... Gardieni batuti de detinuti in Penitenciarul din Craiova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x