Antena Căutare

Mămicile pot primi 2.000 de lei în plus de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Unele dintre proaspetele mămici vor primi în 2024 bani de la stat, dacă îndeplinesc anumite condiții.

colaj femeie tânără cu un bebeluș în brațe, sărutându-l pe creștet, și mâini de femeie cu unchiile făcute deschizând un portofel cu bani în el Galerie
Mămicile și bebelușii ar putea primi, începând cu 2024, 2.000 de lei în plus de la stat | Shutterstock

La finalul acestei săptămâni, a intrat în dezbatere publică o nouă lege. În urma adoptării acesteia, mămicile și bebelușii ar putea primi, începând cu anul viitor, 2.000 de lei în plus de la stat. Ministerul Investițiilor și Proiectele Europene a propus o nouă lege pentru a veni în ajutorul familiilor.

Citește și: Cea mai tânără mamă din lume a aniversat 90 de ani. Câți ani avea când a adus pe lume primul copil și cum a fost posibil

Ce condiții trebuie să îndeplinească proaspetele mămici

Odată cu inflația, au crescut prețurile și la produsele esențiale creșterii și îngrijirii unui bebeluș. Multe dintre aceste produse devenind inaccesibile proaspetelor mămici.

Nu puține sunt familiile care au decis că nu pot susține încă un membru în cămin, astfel că, din motive financiare, renunță la bucuria de a avea (încă) un copil.

Citește și: Un bebeluș s-a născut prematur, la 24 de săptămâni, având o greutate de doar 510 grame. Cum arată după 500 de zile de internare

De asemenea, un număr și mai mare de persoane nu pot lua aceste decizii, fiind constrânse de mediul în care trăiesc, dar și de situații de viață care nu țin de ele.

Ministerul Investițiilor și Proiectele Europene vine în sprijinul mamelor din România sau care se află din diferite cauze pe teritoriul țării noastre.

Citește și: Ce se întâmplă cu voucherele la energie. Ce români au rămas fără ele și când se dau din nou

Potrivit unei surse, în urma actului normativ susținut de Ministerul Investițiilor și Proiectele Europene vine în sprijinul mamelor pentru a le facilita accesul la produsele esențiale pentru trusoul complet al nou-născutului.

Astfel că, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene alocă 24 de milioane de euro pentru o perioadă de patru ani pentru mămicile care provin din medii defavorizate.

Citește și: Povești de familie, sezon 2, episodul 30. Depresia postpartum poate duce la familii destrămate, fără un sprijin emoțional adecvat

Asta înseamnă că, mamele care beneficiază de un venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de ajutor de la stat, care se află permanent sau temporar în situații critice, mamele care sunt minore, care nu dețin acte de identitate, dar și proaspetele mămici care sunt de altă cetățenie și provin din zone de risc vor primi o tranșă unică de 2.000 de lei.

Această sumă va fi alocată pentru fiecare bebeluș în vârstă de până la 3 luni. Mamele vor putea să achiziționeze astfel produsele necesare creșterii și îngrijirii corespunzătoare a micuților lor.

Citește și: De ce nu va primi toată lumea bonuri de masă mărite la 30 de lei. Guvernul a implementat măsuri de sprijin, dar sunt și excepții

Cine mai poate beneficia de sprijin financiar suplimentar de la stat

„Vor beneficia de aceste ajutoare cuplurile mamă-nou născut, din grupurile defavorizate: mame beneficiare de venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, care se află în situații de risc), aflate temporar în situații critice de viață, care nu dețin acte de identitate, sunt minore sau sunt cetățeni străini/apatrizi și provin din zone de conflict”, precizează reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Rezultate Loto 17 decembrie 2023. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Profețiile Babei Vanga pentru 2024. Prezicerile celebrei clarvăzătoare pentru anul care vine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x