Antena Căutare

Mancare pentru copii: Cornuri roase de soareci, lactate alterate si mere inghetate

Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au verificat, in perioada 16 ianuarie - 22 iunie, 1.109 scoli, 680 de gradinite, 21 de producatori si 12 distribuitori, controalele vizand modul de derulare a programelor "Cornul si laptele" si "Mere in scoli". Ce au gasit? Cornuri mancate de soareci, cu ambalaje rupte, expuse infestarii cu microbi si organisme patogene, produse lactate care puteau fi un pericol pentru sanatatea copiilor si mere inghetate.

Cornurile care prezentau urme de contact cu rozatoarele au fost gasite in judetul Gorj, inspectorii aplicand amenzi de 4.000 de lei. Merele inghetate au fost distribuit in Cluj, acestea fiind retrase in urma controalelor si inlocuite cu unele corespunzatoare. Amenzile date de comisari au fost de 20.000 de lei. Iar in judetele Salaj si Mures, inspectorii ANPC au gasit produse cu "abateri legate de eroarea negativa tolerata", ajungand pana la de trei ori mai mult decat limita admisa. Comisarii au dispus retragerea produselor neconforme din scoli si inlocuirea acestora cu unele corespunzatoare si au dat amenzi de 20.000 de lei.

Totodata, in judetul Mures au fost gasite cornuri coapte neuniform si deformate, unele avand urme de seminte de susan, ce fac parte din grupa produselor cu efecte alergene, in aceste cazuri fiind date amenzi de 11.000 de lei. Iar in alte judete, distribuitorii nu au respectat graficului de livrare.

Potrivit ANPC, in total, au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale, dintre care noua amenzi cu o valoare de 108.000 lei si trei avertismente. De asemenea, in urma controalelor au fost oprite de la distributie 132 de kilograme de produse lactate si de panificatie care nu indeplineau conditiile de calitate si care puteau constitui un pericol pentru sanatatea copiilor si 90 de kilograme de mere inghetate.

Peste 6.500 de apeluri la Ambulanta in ultimele 24 de ore!!!... CANICULA se mentine! In Capitala vor fi 42 de grade la umbra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x