Antena Căutare

MApN face precizări despre aeronava fără pilot care a intrat pe teritoriul României pe 10 martie 2022

Ministerul Apărării Naționale a făcut câteva precizări despre aeronava fără pilot care a intrat, pe 10 martie, pe teritoriul României. Obiectul aerian, despre care se crede că e o dronă, a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute.

colaj de imagini cu un barbat si un radar pentru spatiul aerian Galerie
Ministerul Apărării Naționale a făcut câteva precizări despre aeronava fără pilot care a intrat, pe 10 martie, pe teritoriul României. Obiectul aerian, despre care se crede că e o dronă, a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute. | Shutterstock.com

Confirmarea MApN că o aeronavă fără pilot a intrat în spaţiul aerian al României pe 10 martie 2022 vine după ce premierul croat a anunţat că o dronă militară de producţie rusească şi aflată probabil în dotarea armatei ucrainene s-a prăbuşit joi într-un parc din Zagreb, după ce survolat România şi Ungaria.

Ce anunță MApN despre aeronava fără pilot

MApn a confirmat că o aeronava fără pilot a tranzitat spațiul aerial al României în seara de joi, 10 martie 2022. S-a întâmplat pentru trei minute, cât s-a îndreptate spre Ungaria.

”Cu privire la informațiile referitoare la evoluția în spațiul aerian al României, în cursul nopții de joi, 10 martie, al unei aeronave fără pilot, facem următoarele precizări:

Sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute.

Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian.”, au scris reprezentanții MApn pe pagina oficială de Facebook a Ministerului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce tip de dronă este cea care s-a prăbușit în Croația

Potrivit presei locale din Zagreb, drona ar fi de tipul Tupolev Tu-141 şi ar aparţine armatei ucrainene.

Este vorba despre o dronă de recunoaştere, de fabricaţie sovietică, care a fost modernizată de Ucraina şi folosită începând cu anul 2014.

Jurnaliștii, care citează un expert militar, mai spun că drona este telecomandată şi aterizează cu ajutorul unor paraşute.

Klaus Iohannis a anunțat de față cu vicepreședinteșe SUA, Kamala Harris, dacă este sau nu România o țintă a agresiunii r... Câți bani primesc de la Stat românii care găzduiesc refugiați din Ucraina. Suma aprobată de Guvern...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x