Marcel Vela, declarații de ultimă oră! Forțele de ordine nu mai împart lumină de Paște.Cum vor primii lumina credincioșii, conform noilor informații

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a făcut miercuri, seara noi declarații de ultimă oră, privind organizarea și regulile ce se vor impune zilele următoare cu ocazia sărbătorii de Paște.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat miercuri seara că a avut o întâlnire cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în urma căruia a convenit noi măsuri pentru distribuirea către populație a Sfintelor Paști și a Luminii Sfinte, ținând cont de estimările epidemiologice recente.

GLS recomandă să dezinfectați ambalajele produselor înaine de a le despacheta. Noi recomandări privind deplasarea după cumpărături!

Astfel, slujbele de la biserici se vor desfășura fără enoriași, în timp ce Sfintele Paști și Lumina Sfântă va fi distribuită populației, la cerere, de către personalul clerical însoțit de maximum cinci voluntari care vor avea echipament de protecție.

  • Slujbele religioase se vor oficia fără participarea credincioșilor în incinta sau în curtea bisericilor, cu îndrumarea oficialilor Bisericii și prevederilor din Ordonațele militare, fără participarea creștinilor în incinta bisericilor, sau în curtea acestora sau apropierea bisericilor.
  • Paștile vor fi distibuite la domiciliul credincioșilor de către personalul clerical și voluntarii din parohie, vineri și sâmbătă la solicitarea credincioșilor, în intervalul orar 08.00-17.00 și în prima zi de Paște, la solicitarea credincioșilor, între orele 06-12.00
  • Sfânta Lumină venită de la Ierusalimva fi distribuită în parohii de către personalul clerical si voluntari, sâmbătă, începând cu ora 20.00. Astfel clericii din fiecare parohie, ajutați de un număr de maximum cinci voluntari, cu echipament de protecție, mască și mănuși vor asigura distribuirea Paștilor și a Sfintei Lumini, respectând ordonanțele militare impuse, având cartea de identitate și ca semn distictiv o banderolă albă pe braț și un ecuson cu datele de identificare, ștampilat de parohie.
  • În noaptea Sfântă nu se va ieși în stradă.
  • În spitale unde nu există preot, cadrele Ministerului de Interne vor distribui acestor unități, precum și centrelor sociale și de carantină, Lumina și Dfintele Paști.
  • Poliția, Jandarmerie, Poliția Locală și cadre ale Ministerului Apărării Naționale vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paștilor și al Sfintei Lumini, precum și respectarea reglementărilor prevăzute în ordonașele militare.
Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri