Antena Căutare

Marcel Vela, despre Poliţia animalelor: Înseamnă structuri, cheltuieli şi noi, Guvernul Orban, am venit la guvernare într-o situaţie în care vesela era spartă şi frigiderul gol/ Trebuie să reducem cruzimea faţă de animale

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat un plan de sancţiuni pentru cei care chinuie sau ucid animalele. Poliţia animalelor nu poate fi înfiinţată pentru că ar presupune cheltuieli, mai spune ministrul.

”Cu ANSVSA şi cu tot ce ţine de protecţia animalelor, vom face un plan comun, vrem să găsim soluţia cea mai bună, pentru că ceea ce se întâmplă este nu inuman, este dramatic, este tragic. Cruzimea şi tot ceea ce fac unii indivizi, nu pot să le spun oameni, cu animalele, este o situaţie întâlnită aşa cum a evocat presa, aşa cum este reclamată şi la ministre... şi noi trebuie să o stopăm sau măcar să o reducem”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul de Interne spune că există ideea cu Poliţia Animalelor, dar că aceasta nu poate fi implementată deoarece ar genera costuri.

”Este ideea cu Poliţia animalelor, dar Poliţia animalelor înseamnă structuri, şefi, subalterni, maşini, cheltuieli şi să nu uitaţi că noi, Guvernul Orban am venit la guvernare într-o situaţie în care vesela era spartă şi frigiderul gol, ca să fac o metaforă vizavi de bugetul României. Ideea este că trebuie să găsim soluţii complementare ca factorii responsabili, cei din zona veterinară, cei din zona poliţienească, echipe mixte, o structură, dacă vreţi un proiect pilo. Vă dau un exemplu de proiect pilot la Hunedoara pe gestionarea unor situaţii de urgenţă cu apariţia urşilor unde jandarmii din Hunedoara, împreună cu veterinarii au un plan de măsuri vizavi de tranchilizare, de proceduri. E un proiect pilot care poate fi extins la nivelul întregii ţări”, a declarat Vela.

În ultima perioadă, au fost sesizate în întraga ţară numeroase de cazuri de cruzime faţă de animale.

Sursa : news.ro

După înmormântare, un tânăr din Caraș Severin s-a culcat în camera fratelui decedat. Familia l-a găsit mort a doua zi... Vela: Eficientizare înseamnă reducerea cheltuielilor făcute cu personalul. Salariile de merit să meargă din birouri în o...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x