Antena Căutare

România, coșul de gunoi al Marii Britanii? Containerele pline de gunoi au ajuns în Portul Constanța

Containere pline de gunoi au fost depistate, joi, de autorități în Portul Constanța Sud Agigea. Vaporul pe care au fost găsite deșeurile a venit tocmai din Marea Britanie, iar în acte gunoaiele figurau drept obiecte "second hand".

România, coșul de gunoi al Marii Britanii? Containerele pline de gunoi au ajuns în Portul Constanța
Containerele pline de gunoi, un cadou adus tocai din Marea Britanie

Reprezentanții Gărzii de Coastă au observat, joi, mai mulți saci de gunoi în care au fost aruncate în mod arbitrat castroane, pahare, obiecte electrocasnice sau produse din sticlă sparte.

Citește și: Deșeuri ilegale, aduse din Italia în România cu acte false. Al doilea depozit clandestin de gunoaie descoperit în două săptămâni

„În data de 20.02.2020, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul fizic la 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din direcţia Marea Britanie, în Portul Constanţa Sud Agigea. Astfel, s-a constatat că, deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deşeuri inutilizabile”, a informat Garda de Coastă.

Citește și: Amenzi crescute pentru români! Îți vor lua 6.000 de lei din buzunar dacă faci asta

Containerele sunt proprietatea unei societăți din București. În acest caz sunt cercetați doi cetățeni români în vârstă de 36 și 33 de ani, alături de un cetățean britanic, de 34 de ani, pentru exportul de deșeuri.

Potrivit Gărzii de Coastă, toate obiectele găsite în containe vor fi returnate expediatorului.

Străinii au făcut curățenie lună unde românii au strâns munți de resturi: "E o țară frumoasă, dar cu gunoaie arunca... Al doilea termen în procesul Revoluţiei, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie/ În interiorul instanţei au fost amenaja...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x