Căutare Live

Atenție! Fructe și legume aduse din Europa, vândute ca fiind românești. Cum au fost sancționați comercianții

În goana după profit, comercianţii din pieţele constănţene încearcă să îi păcălească pe clienţi. Sub etichete pe care scriu că marfa este de provenienţă românească, din culturile proprii, de cele mai multe ori stau produse importate din Olanda, Grecia sau Spania. S-au convins de asta şi inspectorii OPC care nu au reuşit să intre în posesia niciunui document care să ateste că produsele expuse sunt româneşti. 

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au verificat una dintre cele mai mari pieţe din Constanţa. Cei mai mulţi dintre comercianţi au "omis" să precizeze că legumele şi fructele comercializate sunt aduse din Europa. Alţii nu aveau nici măcar registrele unice de control asupra lor.

În pieţe se iau măsuri sporite împotriva noului coronavirus. Ieşenii vor putea ajunge la tarabe doar dacă trec testul temperaturii

”Vă pot spune că reevaluăm ce am controlat, despre care dumneavoastră ştiţi ca am mai comunicat, şi anume, printre alte situatii se verifica şi proveninenta legumelor si fructelor, mai ales pentru că pare ca producatorul român a cunoscut un entuziasm în ultima perioadă seamna foarte tare multe dintre produse cu cele din tranzacţiile intracomunitare, provenite din spatiul european dar nu din Romania.”, a declarat Horia Constantinescu, comisar șef CJPC Constanța.

Pentru a evita aglomeraţia de la cumpărături, în Bucureşti s-au deschis pieţe la colţul blocului

Toţi comercianţii prinşi pe picior greşit au fost sancţionaţi pentru nerespectarea legislaţiei privind comerţul în pieţele agro-alimentare. Inspectorii OPC au verificat şi modul în care sunt respectate măsurile impuse prin ordonanţele militare, purtarea măştilor, mănuşilor, vizierelor, dar şi igienizarea şi dezinfecţia pieţelor.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri