Antena Căutare

Marile minciuni din povestea crimelor de la Caracal! O uriașă țesătură de teorii ale conspirației

Cazul Caracal s-a axat cel mai mult pe deficiențele sistemului, greșelile Poliției, faptul că nu s-a schimbat mai nimic în procedurile de intervenție și salvare a cetățenilor care au nevoie de ajutor, către o uriașă țesătură de teorii ale conspirației, în centrul cărora se află ideea că cele două fete, Alexandra și Luiza, ar fi în viață, luate prizoniere de o rețea de trafic de persoane protejată de instituțiile statului român. 

Cazul Caracal s-a axat cel mai mult pe deficiențele sistemului, greșelile Poliției, faptul că nu s-a schimbat mai nimic în procedurile de intervenție și salvare a cetățenilor care au nevoie de ajutor, către o uriașă țesătură de teorii ale conspirației, în centrul cărora se află ideea că cele două fete, Alexandra și Luiza, ar fi în viață, luate prizoniere de o rețea de trafic de persoane protejată de instituțiile statului român.

Digi24.ro a stat de vorbă cu surse judiciare pentru a afla răspuns la principalele fake-news-uri apărute în spațiul public pe subiectul crimei de la Caracal.

Ce au aflat anchetatorii:

Gheorghe Dincă are profilul de manual al unui criminal în serie, dar nu există dovezi că înainte de cele două fete ar mai fi ucis pe cineva. Ar fi acționat singur, fără complici, și și-ar fi pregătit sub casă un buncăr pentru a-și ține viitoarele victime, dar aici negăsindu-se nicio urmă de ADN, se poate concluziona că era pentru viitoare fapte, nu pentru cele din trecut. Autoritățile nu au nicio îndoială că cele două fete nu mai sunt în viață, existând probe în acest sens, în afară de mărturiile și recunoașterea faptelor de către Gheorghe Dincă.

Pentru finalizarea dosarului mai este nevoie doar de analiza ADN-ului mitocondrial (o procedură care ar oferi siguranță de 100% în privința identății unei persoane) de către specialiștii de la FBI. Pentru această analiză s-a solicitat mamei Luizei Melencu o probă de ADN nouă, pentru că așa prevăd procedurile americanilor, care doresc ca rezultatul analizelor să fie corect. După cum se știe, mama Luizei Melencu, sfătuită de avocatul Tonel Pop, refuză să ofere această probă de ADN, avocatul susținând în continuare teoria conform căreia Luiza ar fi în viață.

Ce se vehiculează în spațiul public versus fapte probate:

- Teoria conform căreia Dincă este implicat într-o rețea de trafic și prostituție. Nu a existat niciun fel de informație sau dovadă că Dincă ar face parte dintr-o rețea sau dintr-un grup care s-ar ocupa de trafic de persoane. Având profilul unui om singuratic și lipsit de relații sociale, Dincă nu a putut fi identificat ca făcând parte din nicio astfel de grupare.

- Teoria implicării lui Gheorghe Dincă într-o rețea de prostituție din Italia. Nu a existat nicio activitate infracțională a lui Dincă în Italia. Autoritățile din România au cerut de la autoritățile italiene informații și, conform răspunsurilor oficiale, acesta nu figura nici măcar cu o amendă în evidențele italienilor.

- Teoria conform căreia autoritățile ar ascunde o rețea locală de prostituție care ar livra fete pentru soldații americani de la Baza Deveselu. Nu s-a confirmat această ipoteză, a existat un dosar din 2012 pentru o rețea de prostituție, dar nu avea legătură cu niciun cetățean străin și Gheorghe Dincă nu a fost implicat.

- Teoria conform căreia Dincă a avut complici. Nu s-au probat complicități, nici din partea membrilor familiei, nici ale unor persoane din afara familiei.

- Teoria conform căreia procurorii au făcut înțelegere cu Dincă, să își recunoască faptele astfel încât dosarul să nu mai urmărească și rețeaua de trafic de persoane care ar fi protejată de instituții. Conform informațiilor Digi24.ro, nu s-a făcut nicio înțelegere între procurori și suspect, de altfel aceasta nefiind nici procedural posibilă.

- Teoria conform căreia s-au distrus probe din dosar, s-au sutras probe din dosar și s-au plantat probe, respectiv oasele din pădure, care sunt ale Luizei, ar fi fost plantate de autorități acolo și ”unse” cu ADN de la mama Luizei pentru a părea că sunt ale fetei. Dacă un obiect este „uns” cu ADN de la o persoană, analizele de ADN ar arăta că este vorba despre acea persoană, nu despre alta.

- Teoria conform căreia s-au scos dinții fetelor traficate în rețea, pentru gusturile ciudate ale unora dintre clienți, și că aceasta ar fi explicație pentru prezența dinților Alexandrei în butoiul lui Dincă - nu s-au găsit doar dinții Alexandrei, ci și fragmente din maxilarul fetei.

- Teoria conform căreia Dincă nu putea să o ardă pe Alexandra în butoi. Ce au găsit de fapt anchetatorii - toată cenușa este plină substanța care rezultă din arderea oaselor.

- Teoria conform căreia dovada faptului că Luiza este în viață este telefonul Luizei de pe care vin periodic mesaje. Autoritățile au constata, prin verificare cu ajutorul instituțiilor care se ocupă cu așa ceva, că telefonul și cartela sunt inactive încă din momentul dispariției Luizei, deci nu are cum să vină de pe acea cartelă niciun mesaj și niciun apel.

- Teoria conform căreia dacă Dincă este învinuit pentru trafic de persoane/minori este dovada că DIICOT ar ascunde probe legate de o rețea de trafic de persoane. Infracțiunea de trafic de persoane există și în cazul în care un cetățean ține împotriva voinței sale o altă persoană, pe care o exploatează sexual sau în alte scopuri.

Sursă: Digi24.ro

Statistică Eurostat: România în topul țărilor unde elevii învață cel puțin două limbi străine... Noua metodă de ridicare a cumpărăturilor online. Curierii pierd teren!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x