Antena Căutare

Medicul din Oradea care a refuzat transferul unei fetiţe la un spital mai bun, pe motiv că "oricum va muri", a fost concediat! Ce nereguli s-au mai descoperit în urma anchetei

Medicul pediatru Marilena Crișan, care a refuzat transferul unei fetițe la un spital mai bun, pe motiv că "oricum va muri", a fost concediată. Această decizie a venit în urma comportamentului nepotrivit și a lipsei de respect față de pacienți, precum și pentru alte nereguli ce au fost descoperite în urma unei anchete. 


Medicul pediatru Marilena Crișan, care a refuzat transferul unei fetițe la un spital mai bun, pe motiv că "oricum va muri", a fost concediată. Această decizie a venit în urma comportamentului nepotrivit și a lipsei de respect față de pacienți, precum și pentru alte nereguli ce au fost descoperite în urma unei anchete.

Astfel, în urma anchetei derulate de către reprezentanții Spitalului Municipal din Oradea, medicul Marilena Crişan ar fi avut un comportament neprofesionist, lipsit de respect şi bun-simţ cu aparţinătorii unor bebeluşi, fiind reclamat şi pentru că ar fi împiedicat transferul unei paciente minore la un spital superior.

În perioada 12 iunie - 15 octombrie, timp în care activitatea acesteia a fost verificată, precum și în urma unor sesizări făcute de colegi de-ai medicului, comisia de anchetă a descoperit mai multe nereguli realizate de medic, astfel ea a fost concediată.

În trecut, femeia a fost sancționată cu avertisment scris pentru faptul că ar fi avut un comportament neprofesionist, lipsit de respect şi de bun simţ în relaţia cu aparţinătorii unor pacienţi de patru luni şi nouă luni, cărora nu le-au fost prezentate informaţiile solicitate cu privire la starea de sănătate, procedurile aplicate şi riscurile potenţiale.

"Totodată, la sesizarea unor cadre medicale, salariata a fost cercetată pentru faptul că a făcut modificări neconforme în fişele de observaţie întocmite de cadrele medicale, a tăiat peste parafa unui medic şi a realizat în mod nepermis şi nelegal copii după documente medicale. Pentru aceste aspecte, în urma cercetării, a fost adoptată Decizia 998 din 15.10.2018, prin care a fost aplicată salariatei sancţiunea reducerii salariului de bază pe o perioadă de 3 luni cu 10%", se arată în comunicat transmis de unitatea medicală, conform Observator.tv

Acuzația că a împiedicat transferul unei paciente minore într-o unitate medicală cu o dotare şi competenţe superioare Spitalului Clinic Municipal "Gavril Curteanu" Oradea i-a adus concedierea, întrucât comisia a stabilit că ea a ignorat fără drept şi cu bună ştiinţă interesul superior al pacientei, negându-i posibilitatea de a beneficia de tratament medical adecvat, şi a împiedicat acest transfer, efectuând demersuri, directe sau indirecte în acest scop, inducând în eroare medicii şi inclusiv aparţinătorii pacientei, în ideea că «acest transfer nu este necesar şi că pacienta oricum va muri»

Aceeaşi anchetă disciplinară a arătat faptul că medicul respectiv a multiplicat foile de observaţie ale pacientei şi a prezentat cazul acesteia în cadrul Conferinţei Naţionale de Tuberculoză de la Sinaia, fără ştiinţa medicilor curanţi ai pacientei şi fără să fi avut acordul Compartimentului TB Copii.

Mii de locuri de muncă vor fi desființate! Explicația dată de ministrul Finanțelor: ”E un prim pas...”... Acestea sunt firmele care caută cu disperare angajați. Companiile, gata să ofere și salarii de 4.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x