Antena Căutare

Marius Petcu, cel mai bogat lider sindical. Vezi declaratia de avere!

Marius Petcu este cel mai bogat lider de sindicat. In declaratia sa de avere se regasesc mai multe imobile, conturi grase in banca si actiuni la mai multe firme. Marius Petcu a fost retinut pentru 24 de ore joi seara de procurorii DNA care azi vor cere magistratilor arestarea sa preventiva. Sindicalistul a fost prins in flagrant in timp ce primea mita de 40.000 de euro.

UPDATE 13.30: Locuinta liderului CNSLR Fratia, perchezitionata de anchetatori. Se cauta dovezi in dosarul in care acesta este cercetat pentru luare de mita

Potrivit declaratiei de avere, Petcu are in proprietate cinci terenuri, trei case, dintre care una de vacanta, bijuterii, ceasuri, tablouri si icoane in valoare de 20.000 euro.

Insa asta nu e tot. Liderul sindical are conturi personale de 60.000 si 400.000 RON, conturi ale sotiei de peste 100.000 euro si peste 250.000 RON si actiuni la cinci firme. Petcu are, insa, si un imprumut in valoare de 180.000 euro, luat de la PSV Company S.A..

VEZI declaratia de avere a lui Marius Petcu!

In 2010, Marius Petcu a incasat venituri de 500.000 RON. Dintre acestea, 60% au provenit din activitatile sindicale si peste 30% din salarii din proiecte europene.

Primea 20.000€ lunar pentru favorizarea unei firme

Joi, Marius Petcu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, care vineri vor cere magistratilor arestarea sa preventiva. Dovada de baza: un flagrant in care primea 40.000 de euro. Se pare ca Petcu primea 20.000 de euro pe luna pentru favorizarea unei firme de constructii. Iar cand constructorul nu a mai putut plati "rata ", i-a daruit o vila.

Procurorii anticoruptie spun ca in 2009 si in 2010, Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar. Avocatul lui Petcu neaga acuzatiile.

Procurorii DNA sunt in posesia unei inregistrari audio-video in care Marius Petcu este surprins luand mita. Se pare ca sindicalistul a luat acesti bani in calitate de membru al Consiliului de administratie al Sind Romania, societatea sindicatelor care se ocupa de turism.

Compania urma sa realizeze un nou proiect si avea nevoie de o companie de constructii. Denuntatorul lui Petcu este Petre Scrieciu, chiar administratorul unei firme de constructii care dorea sa obtina contractul. In schimbul acestor contracte, Marius Petcu ar fi primit 20% din valoare, lunar.

Suma pe care a primit-o Petcu reprezinta a patra transa din banii promisi de omul de afaceri pentru a-l ajuta sa obtina contracte cu statul. Potrivit unor informatii, compania de constructii detinuta de Petre Scrieciu are mai multe contracte cu statul, chiar si cu RAPPS.

Alti 14 lideri sindicali, verificati de ANI

Marius Petcu nu este sigurul sindicalist verificat. Agentia Nationala de Integritate a inceput cercetarile pentru alti 14 lideri de sindicat, fie pentru ca nu si-au depus declaratiile de avere, fie pentru sunt banuiti ca si-au dobandit averea ilicit.

Presedintele sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, este cercetat intr-un dosar de delapidare aflat in lucru la Parchetul General. Lincu, impreuna cu alti doi lideri sindicali, sunt acuzati ca si-ar fi insusit sume mari falsificind acte din gestiunea sindicatelor pe care le gestionau.

Presedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania, Iacob Baciu, este un alt sindicalist bogat. Are 2 apartamente si o casa, 10 terenurisi 800 de metri patrati de luciu de apa. El a castigat de la sindicat aproximativ 5.000 de lei lunar.

Liderul BNS Dumitru Costin are 2 apartamente si un teren, precum si uncredit de 80.000 de lei. A castigat doar de la sindicat peste 150.000 de lei.

Pe lista ANI mai figureaza presedintele Cartel Alfa Bogdan Hossu, presedintele confederatiei Meridian, Ion Popescu, presedintele executiv de la Meridian, Ion Albu, liderii Spiru Haret Marius Nistor si Gheorghe Isvoranu, precum si Marian Gruia, presedintele Sindicatului National al Politistilor.

Sursa: Antena3

Vremea se raceste de duminica. Vezi prognoza!... CAMERA ASCUNSA! Mafia parcarilor ilegale in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x