Antena Căutare

Mihai Stan, seful mafiei bancare, si alti 11 suspecti, arestati preventiv

Mafia bancara se muta dupa gratii. 11 dintre suspectii jafului de 22 de milioane de euro au fost arestati preventiv. Printre ei, Mihai Stan, considerat unul dintre liderii retelei. Un rom din Sintesti, care a reusit in trei ani sa-si faca "prieteni" in cele mai inalte cercuri. Printre ei, spun procurorii, un vicepresedinte de banca si un fost securist. Cu ajutorul lor ar fi dat cea mai mare lovitura bancara din ultimul deceniu. Si tot pe ei ar fi incercat, apoi, sa-i insele.

Printre palatele rromilor din Sintesti, unul e mai falnic decat toate. Cel al lui Mihai Stan. Procurorii il stiu foarte prea bine. Alaturi de Daniel Ruse, un om de afaceri din Oltenita, a pus la cale cea mai mare retea de frauda bancara din Romania.

Preluau sau infiintau firme in numele unor persoane carora le cumparau identitatea. Falsificau bilanturile contabile, pana dadeau aparenta unor afaceri de succes. Apoi, cu ajutorul prietenilor din cercuri inalte, luau creditele false.

Este considerat mai mult de presa unul dintre capii retelei. In realitate este un simplu pion. Mihai Stan s-ar fi imprietenit mai intai cu Florin Diaconescu. Fostul general de securitate avea legaturi peste tot. Asa ar fi ajuns pana la Claudiu Cercel, vicepreoedintele uneia dintre cele mai puternice banci din tara.

Pe acesti prieteni i-a tradat dupa ce s-a vazut cu sacii de bani in masina. Se intampla la inceputul anului. Mihai Stan si fratele lui se intorceau cu 180.000 de euro de la banca, atunci cand ar fi fost, chipurile, jefuiti.

Jafurile au trei lucruri in comun. Hotii erau mascati, victimele sunt din aceeasi localitate iar banii proveneau de la aceeasi banca. Dupa acest sir de coincidente, anchetatorii cred ca Mihai Stan a vrut sa piarda urma banilor, ca sa nu-i imparta cu nimeni.

La fel s-ar fi evaporat si sumele pe care omul de afaceri Daniel Ruse le-a obtinut de la banci pentru modernizarea unei ferme de porci, vanduta apoi la fier vechi.

Caracatita mafiota, spun procurorii, a dat cea mai mare lovitura bancara din ultimul deceniu. A cuprins peste 80 la suta din sistemul bancar romanesc si a ajuns pina la Senat.

Buna, dar scumpa: O sticla de palinca a ajuns sa coste peste 100 de lei!... Romania are peste 15.000 de copii trecuti de pragul obezitatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x