Antena Căutare

Copiii veniseră să fie ajutați. Au fost „vindecați” cu tortură, foamete și amenințări. Mărturii terifiante din centrul de reeducare din Maramureș

Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, mărturiile şocante ale mai multor copii germani din centrul de la Vişeul de Sus. Aceştia au povestit anchetatorilor ororile la care ar fi fost suspuşi timp de ani de zile: forţaţi să muncească în condiţii greu de închipuit, ţinuţi în frig şi bătuţi constant.

Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, mărturiile şocante ale mai multor copii germani din centrul de la Vişeul de Sus. Aceştia au povestit anchetatorilor ororile la care ar fi fost suspuşi timp de ani de zile: forţaţi să muncească în condiţii greu de închipuit, ţinuţi în frig şi bătuţi constant. Între timp, cetățeanul german care deține centrul de reeducare a fost reținut, împreună cu alţi trei colaboratori.

Procurorii susțin că minorii aduși în centrul de la Vișeul de Sus, pentru reeducare, erau, de fapt, transformați în sclavi și puși să muncească pentru localnici.

În timp ce localnicii care îi au în grijă pe tinerii germani spun că nu știu despre nereguli, soția primarului din Vișeul de Sus spune că tinerii aveau ceva probleme, iar îngrijitorii erau obligați să fie severi cu ei.

„Au probleme și de-asta fug și sunt torturați. Îi apucă crizele și ce să faci, să te omoare ei pe tine?”, a spus aceasta.

Declarațiile minorilor o contrazic pe femeie. Potrivit surselor judiciare, Tim, un tânăr de 18 ani care suferă de sindromul Tourette, ar fi fost obligat la diferite munci în grajduri: strâns de fân și tăiat de lemne, de la 8 dimineața, până la 19 seara. Ar fi fost lovit cu piciorul pentru că a refuzat să mai muncească. Ar fi fost închis și păzit de doi supraveghetori care îl băteau. După ce a fost mutat în altă casă, ar fi fost în continuare bătut, ținut în frig și ar fi avut interdicție să se spele, timp de 14 zile.

Mohamed , 17 ani, a ajuns în centrul de la Vișeul de Sus pentru că avea probleme cu drogurile. Ar fi reușit să fugă din casa în care fusese repartizat, dar poliția l-a găsit și l-a returnat familiei. Ar fi urmat apoi două luni de izolare sub pază, muncă forțată și bătăi.

În ciuda declaraţiilor sale de nevinovăţie, administratorul taberei de reeducare a fost reţinut în urmă cu câteva ore de autorităţi.

Sursa: Antena 3

Doi răniţi într-un accident în care a fost implicată o maşină a Poliţiei Prahova... O nouă instituție ar putea apărea în România, în urma cazului de la Caracal! Alexandru Cumpănașu a făcut anunțul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x